Δημοτικές εκλογές
Ξάνθη: Εκδηλώσεις για τις εκλογές

“Με συμμετοχή αγωνιστών και αγωνιστριών απ' όλη τη Θράκη και πολύτιμη συζήτηση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στην Ξάνθη για τα αποτελέσματα των εκλογών και τις μάχες που έχουμε να δώσουμε” δήλωσε στην ΕΑ ο Παντελής Αποστολίδης από την Ξάνθη. 

“Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιάννης Σηφακάκης από την κεντρική επιτροπή του ΣΕΚ. Όπως τόνισε: «Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν δείχνουν σταθεροποίηση ούτε στην Ελλάδα ούτε διεθνώς. Η πολιτική αστάθεια παραμένει και η ασθενής οικονομική ανάκαμψη είναι μια φούσκα έτοιμη να σκάσει στα μούτρα τους. Η Δεξιά και η Σοσιαλδημοκρατία σημείωσαν πτώση σχεδόν παντού ενώ η ακροδεξιά δεν σάρωσε, όπως μας λέγανε, χάρη στη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος.

Η αριστερά του ‘ρεαλισμού' κατέγραψε μόνο ήττες, με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, που έστρωσε κόκκινο χάλι στα ζόμπι της δεξιάς με τις πολιτικές του. Αλλά δεν είναι πραγματική η εικόνα που πλασάρεται ότι ο χάρτης βάφτηκε μπλε. Η ΝΔ ανέβηκε εξαφανίζοντας Ποτάμι, Καμμένο, Λεβέντη, κλπ. Δεν έπεισε ο Μητσοτάκης τον κόσμο, που έχει εμπειρίες και κοιτάει Αριστερά».

Στις τοποθετήσεις από τα κάτω μπήκε το κρίσιμο ζήτημα ‘τι κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ'. Χρειαζόμαστε τη θεωρία για να μην καίμε μαζί με τα ‘ξερά’ (τις ξεπουλημένες ρεφορμιστικές ηγεσίες) και τα ‘χλωρά' (τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ που παλεύει στην αντίθετη κατεύθυνση, τη θέλουμε μαζί μας στους αγώνες και θέλουμε να την κερδίσουμε). 

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο σύντροφοι, υποψήφιοι με την Ανταρσία στην Ξάνθη στις δημοτικές εκλογές, μια καθαρίστρια κι ένας ελαιοχρωματιστής, πήραν την κάρτα μέλους του κόμματος”.