Δημοτικές εκλογές
Πάτρα: Εκδήλωση ΣΕΚ για τα αποτελέσματα των εκλογών 31/5

Πολύ πλούσια ήταν η συζήτηση στην εκδήλωση του ΣΕΚ για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πάτρα την Παρασκευή 31/5. Κόσμος όλης της αριστεράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ ως την αντικαπιταλιστική αριστερά, και αγωνιστές του κινήματος μαζεύτηκαν για να συζητήσουν τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας μετά τις ευρωεκλογές και τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών. 

Η συζήτηση πήγε γρήγορα στον ρόλο που έπαιξε το κίνημα και τον ακόμα μεγαλύτερο που έχει να παίξει. Οι απεργιακές φρουρές των τραπεζοϋπάλληλων έξω από τα καταστήματα της Πειραιώς και η συγκέντρωση των απολυμένων συμβασιούχων δώσανε τον τόνο. Από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο διάλογος για την κατάσταση της ακροδεξιάς, με την αναγνώριση του πρωτοπόρου ρόλου του ΣΕΚ και της ΚΕΕΡΦΑ στην μάχη ενάντια στους φασίστες και της ήττας των νεοναζί της Χ.Α. Αλλά και την επισήμανση ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός απέναντι στην ακροδεξιά. 

Δόθηκε επίσης η εικόνα πως η εκλογική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, παρά το χαμηλό ποσοστό στον Δήμο, την έβγαλε ενισχυμένη με το ακροατήριό της πολύ διευρυμένο και το δίκτυο των αγωνιστών της μεγαλύτερο και δυνατότερο. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται. Συζήτηση έγινε και για τα συγκεκριμένα αποτελέσματα στον Δήμο της Πάτρας. Το 40% που συγκέντρωσε ο Πελετίδης στον α’ γύρο δείχνει ότι είναι μια πόλη που επιμένει αριστερά. Ταυτόχρονα, φωτίζει το γεγονός ότι ο κόσμος δεν εγκαταλείπει την αριστερά όταν νιώθει ότι δεν τον εγκαταλείπει εκείνη, είτε προδίδοντας τις προσδοκίες του είτε λειτουργώντας σεχταριστικά. Τέλος, δείχνουν ότι ο κόσμος της αριστεράς δεν είναι ένα κλειστό σύνολο που τα κόμματά της έχουν να μοιράσουν μεταξύ τους. Ήταν μια σημαντική κουβέντα που μας εξόπλισε για τις μάχες που έρχονται, εκλογικές και κινηματικές, και έδωσε την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για να δυναμώσουμε τους αγώνες, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΕΚ.