Δημοτικές εκλογές
Πειραιάς: Η Ανταρσία προχωράει

Ο Θανάσης Διαβολάκης, εκλεγμένος πλέον δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με την Ανταρσία στο Λιμάνι και ο Αντώνης Αλφιέρης, υποψήφιος της δημοτικής κίνησης, στην πρώτη μετεκλογική συνέλευση του σχήματος την Παρασκευή 14 Ιούνη.

Με την παρουσία αγωνιστών/αγωνιστριών υποψήφιων και φίλων πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετεκλογική συνέλευση της Ανταρσίας στο Λιμάνι στις 14 Ιούνη. Το άνοιγμα έκανε ο -εκλεγμένος πλέον δημοτικός σύμβουλος- Θανάσης Διαβολάκης. Ξεκίνησε με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το οποίο κρίνεται απ’ όλους ως πολύ θετικό. Είχαμε σημαντική αύξηση και σε ποσοστό και σε ψήφους, κάτι που μας έφερε στο νέο δημοτικό συμβούλιο και ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς μας μέσα στις μάχες που δίνει η εργατική τάξη και οι κάτοικοι του Πειραιά. 

Ως πιο σημαντικό παράδειγμα αυτής της δουλειάς ανέφερε το ρόλο μας στο κίνημα των κατοίκων της Πειραϊκής που παλεύουν ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της Cosco, ένα ρόλο ουσιαστικό και πρωτοπόρο, «χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στο πρόγραμμά μας αλλά και χωρίς να βάλουμε προαπαιτούμενα για να συμμετέχουμε». Επίσης, τις μάχες για ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες και βέβαια τη μάχη ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωσή της σε ποσοστό και σε ψήφους.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις και πολλή πλούσια πολιτική συζήτηση που δεν έμεινε μόνο στα τοπικά ζητήματα αλλά πήγε και στα συνολικά πολιτικά, από το ζήτημα της τακτικής λειτουργίας μας και το άπλωμα σε γειτονιές που καταφέραμε να φτάσουμε το προηγούμενο διάστημα (π.χ. Άγιος Διονύσης) μέχρι το γιατί αξίζει κανείς να στηρίξει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές όπου  ο Μητσοτάκης απειλεί ότι θα παίξει τον “οδοστρωτήρα”.

Και επειδή οι μάχες δεν περιμένουν, η πρώτη πρωτοβουλία που πήρε η Ανταρσία στο Λιμάνι είναι να καλέσει σε σύσκεψη μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά την Τρίτη 18 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η σύσκεψη έχει στόχο να οργανωθεί μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση – απάντηση στη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο σκηνοθέτης Γιάννης Γιουλούντας το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στο Μικρολίμανο από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η διάθεση και η δυναμική να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τη δράση μας φάνηκε ξεκάθαρα στη συνέλευσή μας. Συζητάμε συντροφικά, οργανώνουμε τις μάχες, πάμε για να τα πάρουμε όλα πίσω.

Τιάνα Ανδρέου
Ανταρσία στο Λιμάνι