Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ξεσηκωμός και απεργία πείνας στην Κω

Πρόσφυγες απεργοί πείνας στην Κω

Βίντεο με εικόνες που έστειλαν οι πρόσφυγες από τον ξεσηκωμό με μαζική απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει στο κολαστήριο της Κω, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η ΚΕΕΡΦΑ. Όπως αναφέρει:  

“Οι κρατούμενοι μετανάστες και πρόσφυγες στο κολαστήριο της Κω ξεσηκώθηκαν απαιτώντας ελευθερία και να μπει τέλος στη ρατσιστική πολιτική της αφαίρεσης των δικαιωμάτων τους. Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί μαζική αποχή από φαγητό και νερό και καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία με συνθήματα: Liberte-Freedom! Καταγγέλλουν την αδιαφορία των αρχών και της ΕΕ για την κράτηση τους από 6 έως 12 μήνες δηλώνοντας ότι ακόμη και ποινικά “έχουμε πληρώσει υπερβολικά.”

Είναι δίκαιη η εξέγερση των μεταναστών και προσφύγων ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές του νέου απαρτχάιντ που έχει μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές ενώ στα ίδια χτίζει νέες σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ. Είναι δίκαιη η κραυγή ελευθερίας ότι οι ζωές των προσφύγων και των μεταναστών μετράνε και δεν μπορούν αντιμετωπίζονται με απάνθρωπες κρατήσεις σε Γκουαντάναμο. Ενώνουμε ολόψυχα τη φωνή μας μαζί τους στο δίκαιο αγώνα τους, στο αίτημα για άμεση απελευθέρωση όλων, μετακίνηση στις πόλεις, να πάρουν χαρτιά, άσυλο και δικαιώματα.

Η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων, των φυλακίσεων φτωχών και κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών είναι ώρα να πάρει τέλος. Να καταργηθούν οι ρατσιστικοί νόμοι της κυβέρνησης και της ΕΕ, να ανοίξουν τα σύνορα, να σταματήσουν οι ρατσιστικές απελάσεις και οι εξώσεις προσφύγων από τα σπίτια. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Να κλείσουν τώρα οι Μόριες και οι Αμυγδαλέζες, έξωση του Μηταράκη, απελάστε τώρα τον Μητσοτάκη!