Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δίκη Χρυσαυγίτη Σαλαμίνας

Στις 11 Νοέμβρη δικάζεται ο χρυσαυγίτης της Σαλαμίνας, που με την κάλυψη της αστυνομίας έκανε επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή. Τη Δευτέρα 18 Μάρτη 2019, κινούμενος μαζί με άλλον ένα πάνω σε μηχανή πλησίασε τον πακιστανό μετανάστη Χασάν Ραζά και άρχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί. Όταν ο Χασάν Ραζά πήγε στο τμήμα και ζήτησε να υποβάλει μήνυση, ο αστυνομικός στον οποίο απευθύνθηκε τον ρωτούσε με απειλητικό ύφος για να τον αποτρέψει “Θέλεις να κάνεις μήνυση;” Αργότερα ο χρυσαυγίτης εμφανίστηκε μαζί με άλλους στο τμήμα και απειλούσαν το θύμα, με την κραυγαλέα ανοχή του ΑΤ Σαλαμίνας.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας για να γίνει η σύλληψη του δράστη. Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, ένα ακόμη θύμα του ίδιου, ο Μοχάμεντ Χαμζά, πήγε να υποβάλει μήνυση έχοντας φωτογραφία του χρυσαυγίτη και η μήνυση δεν έγινε δεκτή. Μετά την επίθεση στον Χασάν Ρεζά η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε: “Ποιες είναι οι σχέσεις του Αστυνομικού Τμήματος Σαλαμίνας με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής; Απλά, συγκαλύπτει την δράση των νεοναζί της περιοχής απερίφραστα.”

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα έκλεισαν τον Σεπτέμβρη του 2019. Η εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών της Σαλαμίνας ήταν γνωστή. Μέσα σε αυτή και μια από τις επιθέσεις στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και επίθεση σε συγκέντρωση της ΟΡΜΑ στο Εργατικό Κέντρο. Ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, στοχοποιημένος προφανώς από τον πυρήνα Σαλαμίνας, δέχτηκε μια ακόμη άγρια επίθεση στο Πέραμα καθώς πήγαινε στη συναυλία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.