Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ηράκλειο Αττικής: Η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου δεν θα περάσει

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο 31/10 στην ανακοίνωση του ναζιστικού μορφώματος του φυλακισμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρη για συγκέντρωση την επόμενη μέρα στο χώρο των πρώην “γραφείων” της Χρυσής Αυγής στη Λ.Ηρακλείου. Οι τοπικές επιτροπές της Κίνησης στα Βόρεια της Αθήνας κάλεσαν διαδήλωση ενάντια στη ναζιστική φιέστα για να αποτρέψουν την προσπάθεια των ταγμάτων εφόδου να εμφανιστούν ξανά στη γειτονιά του Νέου Ηρακλείου.

«Τρεις βδομάδες μετά την καταδίκη των νεοναζί ως εγκληματική οργάνωση και λίγες μόλις ημέρες αφότου οδηγήθηκε στη φυλακή η ηγεσία και η πλειονότητα των μελών ταγμάτων εφόδου που καταδικάστηκαν, έχουν το θράσος να προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο του θύματος», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους. «Όπως αποδείχθηκε περίτρανα στην διάρκειας 5,5 χρόνων δίκη τους, οι ναζί δεν είναι θύματα! Είναι δολοφόνοι! Το αντιφασιστικό κίνημα προειδοποίησε έγκαιρα και σθεναρά για τη φασιστική απειλή και δεν άφησε στην πραγματικότητα τη Χρυσή Αυγή να νομιμοποιηθεί ποτέ. Έτσι έκλεισαν τα “γραφεία”-ορμητήρια των ναζί στο Νέο Ηράκλειο, καθώς και σχεδόν όλα τα γραφεία τους σε όλη την Ελλάδα, έτσι αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματά τους, έτσι πετάχτηκαν έξω από τη Βουλή. Και με αυτόν τον τρόπο το αντιφασιστικό κίνημα εξασφάλισε την επικύρωση της απομόνωσής τους και από τη δικαστική απόφαση και τη φυλάκιση των δολοφόνων ναζί».

Ακύρωση

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 1/11, οι ναζί προχώρησαν σε νέα ανακοίνωση ακύρωσης της συγκέντρωσης μίσους τους, με δικαιολογία την απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων που εξέδωσε η αστυνομία. «Οι φασίστες του Κασιδιάρη ακύρωσαν τη συγκέντρωση μίσους στο Ηράκλειο, κάτω από το βάρος του κινήματος, του ίδιου κινήματος που έστειλε τον “αρχηγό” τους στη φυλακή. Δεν έκαναν πίσω υπακούγοντας στις εντολές των φίλων τους στην ΕΛΑΣ, αλλά επειδή ήξεραν ότι είναι απομονωμένοι από τη γειτονιά μας, σχολίασαν οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ. Και συνέχιζαν ενάντια στις προκλήσεις Χρυσοχοΐδη:

«Η απαγόρευση των αντιφασιστικων διαδηλώσεων είναι μια ακόμη πρόκληση του Χρυσοχοΐδη. Ξαναφέρνοντας στην επιφάνεια την θεωρία των δύο άκρων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι όσο επικίνδυνοι είναι οι καταδικασμένοι ως εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτες (πρώην και νυν) τόσο είναι και οι αγωνιστές/τριες του κινήματος που παλεύει να τους τσακίσει. Η ΕΛΑΣ του Χρυσοχοϊδη που αφήνει ακόμα ελεύθερο των καταδικασθεντα νεοναζί Παππά, που επιτέθηκε με αύρες και χημικά στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη, που στέλνει την ΟΠΚΕ στα γραφεία του ΣΕΚ και απαγορεύει σε πρόσφυγες που ζητούν άσυλο να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, δεν προστατεύει την “δημόσια τάξη” αλλά τους φασίστες». Λίγες ώρες μετά, τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη επιτίθονταν άγρια σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι, ανοίγοντας κεφάλια διαδηλωτών, ξυλοκοπώντας κόσμο σε καφετέρια και χτυπώντας με κλομπ ακόμα και ένα 5χρονο παιδάκι. Αναμέσα στα ΜΑΤ αναγνωρίστηκε φασίστας...