Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Πολυτεχνείο 2020: Μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα διαδηλώσει η ΚΕΕΡΦΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου. Κόντρα στις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, η Κίνηση σε συντονισμό με επιτροπές προσφύγων και κοινότητες μεταναστών απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις 17 Νοέμβρη, στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

«Ζητάμε δικαιώματα, θέλουμε άσυλο, χαρτιά, στέγη, δουλειά», μας είπαν οι Αλί Χασίν και Σατζάτ Μόφρετζ, από την Επιτροπή Ιρακινών Προσφύγων. «Δεν θέλουμε να μας βγάλουν από τα σπίτια που μένουμε. Να μην μείνουν οικογένειες στο δρόμο, να μη χάσουν τα πάντα. Θέλουμε να έχουμε ΑΜΚΑ για να έχουμε περίθαλψη. Θέλουμε τα παιδιά μας να πάνε σχολείο. Θέλουμε να σταματήσουν οι απελάσεις. Η κατάσταση για μας είναι πολύ δύσκολη, ειδικά με την πανδημία. Πολλές οικογένειες με μωρά παιδιά τρώνε από το δρόμο, δεν έχουν καμιά οικονομική βοήθεια. Θα είμαστε στην πορεία του Πολυτεχνείου. Έχουμε πανό, θα γράψουμε ανακοίνωση, θα καλέσουμε όλους τους Ιρακινούς πρόσφυγες να έρθουν. Θέλουμε να ζήσουμε μαζί σας, σαν άνθρωποι».

«Φέτος διαδηλώνουμε στην πορεία τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου μετά από μεγάλες νίκες του κινήματος», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ. «Έχουμε κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε γιατί στείλαμε τους ναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή! Χαιρόμαστε για την ήττα του Τραμπ στις ΗΠΑ, μια ήττα του ρατσισμού, του σεξισμού, της ισλαμοφοβίας, μια ήττα που την έκανε δυνατή η δυναμική εμφάνιση του κινήματος Black Lives Matter! O Mπάιντεν δεν πρόκειται να φέρει αλλαγές και για αυτό παντού κλιμακώνουμε ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή...

Συνεχίζουμε για να μετατρέψουμε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε ήττα των ρατσιστικών πολιτικών της κυβέρνησης και της ΕΕ που πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο και στον Έβρο, φυλακίζουν και αποκλείουν κατατρεγμένους πρόσφυγες σε Αμυγδαλέζες και Μόριες ή Καρα Τεπέ.

Οι εξεγέρσεις και η αντίσταση απλώνεται στη μία χώρα μετά την άλλη! Στη Νιγηρία η νεολαία ξεσηκώθηκε ενάντια στη σφαγή διαδηλωτών στο Λάγκος και το Ιράκ συγκλονίζεται από μεγάλες διαδηλώσεις. Τα “Πολυτεχνεία” της γενιάς μας απλώνονται και οι πρόσφυγες που έρχονται εδώ κουβαλάνε αυτές τις εμπειρίες. Είναι καλοδεχούμενοι! Είναι ώρα να απαιτήσουμε να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία ώστε να βρουν στέγη άστεγοι, πρόσφυγες και Ρομά. Να βρουν δουλειά οι άνεργοι εργαζόμενοι. Να μπει τέλος στο εξευτελισμό και την εξαθλίωση των προσφύγων στα καμπ στο όνομα της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που καταδιώκει τους πρόσφυγες στιγματίζοντάς τους ως “εισβολείς και πράκτορες του Ερντογάν”.

Να απαιτήσουμε άσυλο, χαρτιά και στέγη για όλους. Να κλείσουν τα στρατόπεδα προσφύγων, να ανοίξουν τα σύνορα και οι πόλεις, να μπει τέλος στον αποκλεισμό στα νησιά. Να σταματήσει η εξοντωτική πολιτική κατά των δικαιωμάτων των μεταναστών, με τις καθυστερήσεις στη χορήγηση και ανανέωση αδειών και στη χορήγηση ιθαγένειας. Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου, μαζί με τις κοινότητες μεταναστών και τους πρόσφυγες, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 2μμ!».