Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Πολυτεχνείο 2020: Με τη νεολαία μπροστά

Εξόρμηση και αφισοκόλληση στη λέσχη της Πολυτεχνειούπολης

Tον εορτασμό του Πολυτεχνείου και την μεγάλη διαδήλωση κανείς δεν μπορεί να τα σταματήσει. Η κυβέρνηση νομίζει πως με την τρομοκρατία, την καταστολή και τις απαγορεύσεις θα βάλει φρένο στους αγώνες των εργατών και της νεολαίας. Είναι γελασμένη αν νομίζει πως θα τα καταφέρει.

Κρατάνε για μήνες κλειστές τις σχολές, στην ουσία από τον περασμένο Μάρτη. Δεν γίνονται μαθήματα, η τηλεκπαιδευση καταρρέει. Δεν θέλουν να δώσουν λεφτά για να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλά μιλάνε για αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, για face control με κάρτες για την είσοδο των φοιτητών και άλλα αντιδραστικά μέτρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κρατάνε τις σχολές κλειστές γιατί φοβούνται την Αριστερά, τη ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας, τις συλλογικές διαδικασίες και τις συνελεύσεις.

Οι απαγορεύσεις δεν θα περάσουν. Ακόμα και μέσα σε αυτές τις συνθήκες, καραντίνας και περιορισμών, η νεολαία αντιστέκεται και προσπαθεί να βρεί τους τρόπους να οργανωθεί. Ήδη έχουν γίνει σε αρκετές σχολές προσπάθειες για μαζέματα και συνελεύσεις. Από την Θεσσαλονίκη που βρίσκονται σε κινητοποίηση διαρκείας οι φοιτητές στις Εστίες και ήδη καλούν στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου μέχρι τα Γιάννενα που έγινε συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Ιατρικής και πήρε απόφαση για συμμετοχή στην συγκέντρωση στην πύλη του πανεπιστημιακου νοσοκομείου την Πέμπτη στις 12 Νοέμβρη, ενώ καλεί και στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου. Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται στον Βόλο, με καλέσματα για συνελεύσεις στην Αρχιτεκτονική και στους Ηλεκτρολόγους Υπολογιστών.

Στην Αθήνα προσανατολίζονται αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι να καλέσουν μέσω διοικητικών συμβουλίων στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου. Γίνονται προσπάθειες για συνελεύσεις και μαζέματα, όλο το προηγούμενο διάστημα σε σχολές του ΠΑΔΑ, στην Φιλοσοφική, στο Μαθηματικό και σε σχολές του ΕΜΠ. Ήδη απόφαση έχει πάρει ο φοιτητικός σύλλογος των Μεταλλειολόγων και θα ακολουθήσουν και άλλοι, για συγκέντρωση στις 17 Νοέμβρη στη 1μμ το μεσημέρι στο ΕΜΠ και στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια και διεκδικούμε όλες οι δυνάμεις μέσα στις σχολές να καλέσουν στην διαδήλωση. Η διαδήλωση του Πολυτεχνείου θα γίνει και η νεολαία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. 

ΣΕΚ στις Σχολές