Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Σε δεύτερο βαθμό η δίκη του Συνεργείου

Ξεκίνησε στις 10/11 σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη. Η επίθεση είχε γίνει στις 10 Ιούλη του 2013 και επικεφαλής είχε τους -βουλευτές τότε- Μίχο και Λαγό. Πρόκειται για μια επίθεση που έγινε μέρα μεσημέρι με τους χρυσαυγίτες να επιτίθενται με λοστούς και κοντάρια την ώρα που μέσα στον ΕΚΧ Συνεργείο έκαναν μάθημα Αγγλικών ανήλικα παιδιά. Παρά τη δυνατότητα ταυτοποίησης του αυτοκινήτου του Λαγού (ήταν μισθωμένο από τη Βουλή) και το γεγονός ότι οι περίοικοι είχαν δώσει λίστα με τους αριθμούς κυκλοφορίας των μηχανών, η υπόθεση είχε πάει στο αγνώστων δραστών. Χρειάστηκε να ξαναπάρει δημοσιότητα για να ανασυρθεί. 

Επιπλέον στις δίκες (για την εγκληματική οργάνωση και για την επίθεση στο Συνεργείο) αποδείχθηκε ότι το τάγμα εφόδου που συμμετείχε στην επίθεση στο Συνεργείο ήταν αυτό που, τρεις μήνες μετά, επιτέθηκε στην παρέα του Παύλου Φύσσα: στην επίθεση στο Συνεργείο, πέρα από τους κατηγορούμενους, συμμετείχαν οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία Φύσσα, Πατέλης, Κομιάνος, Δήμου, καθώς και ο Τσακανίκας που άνηκε στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας.

Πρωτόδικα για την επίθεση στο Συνεργείο είχαν καταδικαστεί οι Λαγός και Μίχος για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οι Μπαρέκας, Γαλανάκης, Αγιοβλασίτης, Σταμπέλος και Καλπιτζής για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Λαγός καταδικάστηκε για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και οι Μίχος, Σταμπέλος και Μπαρέκας για ένταξη. Ο Σταμπέλος επίσης καταδικάστηκε για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η εκδίκαση της έφεσης για το Συνεργείο ξεκίνησε με τον Μίχο να υποβάλλει αίτημα αποβολής της Πολιτικής Αγωγής, το οποίο όμως η έδρα απέρριψε.