Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Στάση εργασίας στην ΑΡΣΙΣ: Όχι στις εξώσεις προσφύγων

Με κοινό απεργιακό βηματισμό ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων λειτουργιών του Δημοσίου, οι Ομοσπονδίες ΠΟΕ-ΟΤΑ (εργαζόμενοι στους δήμους), ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (μηχανικοί δημοσίου), ΟΣΕΑΔΕ (εργαζόμενοι αποκεντρωμένων διοικήσεων), ΠΟΓΕΔΥ (γεωτεχνικοί δημοσίου), ΠΟΜΗΤΕΔΥ (μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης δημοσίων υπαλλήλων) και ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ προχωρούν σε απεργία-αποχή από τη συμμετοχή των μελών τους στις διαδικασίες του Μητρώου Μελών Δημοπρασιών για διαγωνισμούς, σε Επιτροπές και Συμβούλια από 23/11 μέχρι 11/12. Επίσης, έχουν προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας στις 8/12 από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 12μμ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Ομοσπονδίες δηλώνουν ότι διεκδικούν προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του εμπλεκόμενου προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, ενίσχυση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και όλων των Ελεγκτικών Υπηρεσιών, όχι την ιδιωτικοποίησή τους, θεσμική και οικονομική αναβάθμιση του συνόλου του προσωπικού και κατάργηση όλων των σχετικών Νόμων που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Υπηρεσιών.

“Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση νομοθετεί συνεχώς σε βάρος των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών, σε βάρος των μηχανικών”, τονίζει η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ. “Σε συνέχεια αντίστοιχων πολιτικών όλων των κυβερνήσεων με πλήθος Νόμων και Νομοσχεδίων εκχωρεί αρμοδιότητες Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσιών Δόμησης σε «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς» και ιδιώτες, αναθέτει την επίβλεψη έργων σε Μητρώα Ιδιωτών, υποκαθιστά Δημόσιες Υπηρεσίες από Ανώνυμες Εταιρίες και Δημόσιους Υπαλλήλους με μετακλητούς υπαλλήλους (εκτός ΑΣΕΠ φυσικά). Οι ποινικές ευθύνες και οι συνεχείς πιέσεις, είναι το μόνο που θα απομείνει στους ελάχιστους Δημοσίους Υπαλλήλους Μηχανικούς, ενώ θα απολέσουμε ως κλάδος κάθε Τεχνικό ρόλο και Αντικείμενο”.