Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Απλώνουμε τη Διεθνή Μέρα Δράσης 20 Μάρτη

Μεγαλώνει η βεντάλια των χωρών που συμμετέχουν στο διεθνή συντονισμό για τη διεθνή αντιρατσιστική – αντιφασιστική μέρα δράσης στις 20 Μάρτη. Δίπλα από κινήσεις από στις ΗΠΑ όπου ο συντονισμός των διαφόρων κινημάτων δυναμώνει, και σε Βρετανία, Ισπανία, Ελλάδα, Αυστρία, Ιρλανδία κ.ά. προστίθενται το Κίνημα των Σαρδελών από την Ιταλία, και η κίνηση AVORE από την κοινότητα των Ρομά της Σερβίας. 

Στην Ελλαδα η ΚΕΕΡΦΑ διοργανώνει διαδικτυακή συνέντευξη τύπου μέσω της πλατφόρμας zoom.  την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 4μμ με συμμετοχή από αντιρατσιστικές κινήσεις που οργανώνουν την 20 Μάρτη στην Ευρώπη η οποία θα προβληθεί και στην σελίδα της ΚΕΕΡΦΑ στο Facebook. Θα συμμετέχουν οι Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, Γιάννης Δελατόλας, «United against racism and fascism» Νέα Υόρκη, Χαρχαρίδου Μαρία, Συντονιστικό Νοσοκομείων – Μέλος Δ.Σ. ΓΝΑ Γεννηματάς, Ιρακινοί πρόσφυγες από το camp του Ελαιώνα, η Εύα Ηλιάδη, εκπαιδευτικός, Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας, η Εύα Ντόκου, φοιτήτρια ΠΑ.ΔΑ και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας 

Την ίδια μέρα κινήματα από 16 χώρες θα προχωρήσουν σε ανάλογες συνεντεύξεις τύπου δίνοντας το στίγμα του διεθνούς συντονισμού από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία.

Η προετοιμασία όμως απλώνεται και σε τοπικό επίπεδο σε όλη τη χώρα. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα από μια σειρά τοπικών συντονιστικών τα οποία αποφάσισαν εξορμήσεις σε γειτονιές, σχολεία και στρατόπεδα προσφύγων, πικετοφορίες, συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 28/1 και κατά τόπους εκδηλώσεις για την οργάνωση της 20 Μάρτη ενώ τις επόμενες μέρες θα συναντηθούν και άλλα τοπικά συντονιστικά σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις. 

 
ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων-Θησείου
Σάββατο 30/1, 12μεσ: Πικετοφορία-εξόρμηση, Σκλαβενίτης Κάτω Πετράλωνα 
Δευτέρα 1/2, 8πμ: Εξορμήσεις σε σχολεία: 9ο γυμνάσιο ( Τρώων), 12ο λύκειο Κάτω Πετράλωνα, Μουσικό Λύκειο (Κολωνός)
Κυριακή 14/2, 12μεσ: Εξόρμηση στο στρατόπεδο προσφύγων του Ελαιώνα
 
ΚΕΕΡΦΑ Νοτίων προαστίων
Δευτέρα 1/2, 8πμ: Εξόρμηση ΕΠΑΛ Ελληνικό
Κυριακή 7/2, 6.30μμ: Διαδικτυακή εκδήλωση για την οργάνωση της Διεθνούς Μέρας Δράσης στις 20 Μάρτη
 
ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου
Σάββατο 6/2, 12μεσ: Πικετοφορία-εξόρμηση
Κυριακή 14/2, 7μμ: Διαδικτυακή εκδήλωση για την οργάνωση της Διεθνούς Μέρας Δράσης στις 20 Μάρτη 
 
ΚΕΕΡΦΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Πέμπτη 28/1 συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Σάββατο 13/2, 7μμ : Διαδικτυακή εκδήλωση για την οργάνωση της Διεθνούς Μέρας Δράσης στις 20 Μάρτη
Κυριακή 14/2, 12 μεσ: Εξόρμηση στο στρατόπεδο προσφύγων στα Διαβατά 
 

Σχέδιο Ψηφίσματος για την κινητοποίηση 20 Μάρτη κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Στις 20 Μάρτη δεκάδες κινήματα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, μας καλούν στη Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. 

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους! Η εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο είναι μια φασιστική πρόκληση που μας αφορά όλους. Έχουμε να συγκρουστούμε με τους ντόπιους Τραμπ, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ξεδιπλώνει την πιο βάρβαρη ρατσιστική πολιτική σε βάρος προσφύγων και μεταναστών και ανοίγει ξανά τον δρόμο στους φασίστες, όπως έδειξε η επίθεση κατά των προσφυγόπουλων σε δομή ανήλικων στο Ωραιόκαστρο.

- Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα, οι κατατρεγμένοι των πολέμων, των δικτατοριών, της πείνας, της κλιματικής καταστροφής είναι καλοδεχούμενοι! Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσουν οι απελάσεις και οι παράνομες επαναπροωθήσεις που οδηγούν στο θάνατο στον Έβρο και στο Αιγαίο. 

- Διεκδικούμε όλα τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολεία χωρίς αποκλεισμούς. Τα σχολεία έχουν ανοίξει όμως η κυβέρνηση, με πρόσχημα την πανδημία, απαγορεύει τις μετακινήσεις από τα στρατόπεδα, κλείνοντας την πόρτα σε παιδιά που θα έπρεπε, βάσει νόμου, να βρίσκονται στις τάξεις τους. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τάξεων υποδοχής. Να μεριμνήσει το κράτος για την ασφαλή μετακίνηση στα σχολεία και να μισθώσει λεωφορεία για τον σκοπό αυτό.

- Διεκδικούμε να προγραμματιστεί άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων και των εργαζόμενων στα στρατόπεδα και να δοθεί ΑΜΚΑ σε όλους για πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς αποκλεισμούς. 

- Διεκδικούμε άσυλο, στέγη, χαρτιά για πρόσφυγες και μετανάστες. Να μπει τέλος στο αίσχος των στρατοπέδων-γκέτο προσφύγων, από την Ορεστιάδα και τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα. Να δοθούν ξενοδοχεία και σπίτια σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια για την στέγαση όλων των άστεγων, των προσφύγων και των Ρομά.

Δείξαμε τη δύναμη μας στις 7 Οκτώβρη, όταν όλες και όλοι μαζί ενωμένοι, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό κίνημα επιβάλαμε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. 

Με αυτήν την αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε! Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.