Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ρέντης: Επίσκεψη στον ξενώνα

1/3, Ρέντης. Φωτό: ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας

Την Δευτέρα 1η Μάρτη η ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας πραγματοποίησε επίσκεψη στον ξενώνα προσφύγων αιτούντων άσυλο στο Ρέντη. Μοιράσαμε το ξενόγλωσσσο υλικό της ΚΕΕΡΦΑ για τις 20 Μάρτη και συζητήσαμε με τους πρόσφυγες για τα προβλήματά τους. Ενημερώσαμε ότι μετά από δικιά μας πρωτοβουλία η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά έστειλε έγγραφο στα σχολεία, ότι τα παιδιά του ξενώνα μπορούν να γραφτούν σε όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία του Ρέντη. 

Οι πρόσφυγες μας ευχαρίστησαν και μας είπαν ότι μέσα στην πανδημία ζουν στοιβαγμένοι πάνω από 10 άτομα σε κάθε διαμέρισμα του ξενώνα, δεν έχουν μεταφραστή, δεν έχουν γιατρό, το φαγητό είναι άθλιο και το μεγαλύτερό τους πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ΑΜΚΑ. Ένας παλαιστίνιος πρόσφυγας μας είπε το ραντεβού του για συνέντευξη έχει οριστεί να γίνει σε τρία χρόνια. 

Ως ΚΕΕΡΦΑ τους ενημερώσαμε ότι παλεύουμε για να σταματήσει ο ρατσισμός της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες και για να αποχτήσουν τα αυτονόητα δικαιώματα. Τους καλέσαμε να έρθουν μαζί μας στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη. Γυναίκες, άντρες και μικρά παιδιά μας δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετέχουν. Νέα επίσκεψη θα πραγματοποιήσουμε την Τρίτη στις 9 Μάρτη στις 5μμ. 

Κατερίνα Θωίδου 

ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας-Κορυδαλλού