Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
20 Μάρτη - Όλοι στους δρόμους

Η 20 Μάρτη, Διεθνής Μέρα Δράσης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό πλησιάζει. Το διεθνές κίνημα συντονίζεται με συγχρονισμένες ανά ήπειρο εκδηλώσεις και διαδηλώσεις. Σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία,Αυστρία, Πορτογαλία, Πολωνία, Τουρκία και Ελλάδα το διεθνές κίνημα θα υψώσει τη φωνή του με κοινά σύνθηματα «Σύνορα ανοιχτά» και «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες». Ενάντια στην ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό. 

Στις ΗΠΑ το κίνημα έρχεται αντιμέτωπο με τους ακροδεξιούς οπαδούς του Τραμπ και τη ρατσιστική κληρονομιά του αλλά και με τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν που από τις πρώτες μέρες έκανε ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσει τις ίδιες ρατσιστικές πολιτικές. Στην Ευρώπη συγκρούεται με τους ρατσιστικούς μηχανισμούς της Frontex, των Συνθηκών του Δουβλίνου και της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας ενάντια στις βίαιες επαναπροωθήσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ανοίγουν το δρόμο στην άκρα δεξιά. Στην Ελλάδα δίνει τη μάχη με τις σκληρές ρατσιστικές επιλογές της κυβέρνησης ΝΔ που επιτίθεται καθημερινά σε πρόσφυγες και μετανάστες και ανανήφει τους φασίστες της ΧΑ. Στην τελική ευθεία για τις 20 Μάρτη, επιστρέφουμε στα βασικά αιτήματα αυτού του διεθνούς κινήματος.  

Συλλαλητήρια

Αθήνα: Ομόνοια 3μμ
Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου 12μεσ
Πάτρα: πλ. Γεωργίου 12μεσ
Γιάννενα: Περιφέρεια 12μεσ
Βόλος: πλ. Αγίου Νικολάου 1μμ
Χανιά: πλατεία Αγοράς 12μεσ
Ηράκλειο: πλ. Ελευθερίας 12μεσ
Ξάνθη: κεντρική πλατεία 12μεσ

Να καταργηθεί η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, όχι Ευρώπη-φρούριο

“Έχουμε φύγει από την πατρίδα μας γιατί δεν μπορούσαμε να επιβιώσουμε. Αναγκαστήκαμε να διασχίσουμε τη θάλασσα σε μικρά φουσκωτά βαρκάκια. Κινδυνέψαν οι ζωές μικρών παιδιών. Ζητάμε το αυτονόητο. Την αλληλεγγύη. Να μας δοθεί άσυλο για να ζήσουμε κανονικά.” 

Μισέλ,
πρόσφυγας από το Καμερούν

 

Όσοι απεγνωσμένα εγκαταλείπουν τις χώρες τους για ένα καλύτερο αύριο αφήνοντας πίσω τους πολέμους, κατεστραμμένες ζωές, πείνα και εξαθλίωση για τα οποία ευθύνονται πρώτα και κύρια οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι μεγάλες πολυεθνικές, δεν ξενιτεύονται με σκοπό να “εξισλαμίσουν” ή να αλλοιώσουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αυτά τα ψέματα, που έχουν γίνει κομμάτι του κορμού της ευρωπαϊκής πολιτικής όπως εκφράστηκαν από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το χαρτοφυλάκιο “προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής” βγαίνουν κατευθείαν από τη φαρέτρα της ακροδεξιάς και των φασιστών. Νομιμοποιούν τους ξυλοδαρμούς που είδαμε στο Παρανέστι της Δράμας, τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα και τη δράση παρακρατικών οργανώσεων στο φράχτη του Έβρου αντιπαραθέτοντας τους πρόσφυγες σαν «υποκινούμενους από τον Ερντογάν» και «κίνδυνο για τον ελληνικό πολιτισμό». 

Τις ίδιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν και οι διαχωρισμοί των χωρών καταγωγής σε ασφαλείς και μη ασφαλείς. Πρόσφατα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου πρόσθεσε στις πρώτες το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές παρά το πλήθος καταγγελιών και επίσημων αναφορών οργανισμών όπως η Διεθνής Αμνηστία για “βιαίες εξαφανίσεις, πράξεις βασανιστηρίων... και παρενόχλησης κατά εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων”. Η ένταξή τους σε αυτό τον κατάλογο, σημαίνει πως η εξέταση του αιτήματος ασύλου γίνεται τυπική χωρίς να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι λόγοι δίωξης στη χώρα καταγωγής και είναι σχεδόν βέβαιο πως τα αιτήματα απορρίπτονται.  

Όλα αυτά είναι κομμάτι μιας οργανωμένης ιδεολογικής επίθεσης από τα πάνω που νομιμοποιεί τους πνιγμούς στο Αιγαίο και την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό. Μια επίθεση που προσπαθεί επίμονα να στρέψει τα βλέμματα μακριά από τις αντεργατικές επιθέσεις της κυβέρνησης. Μια πολύχρονη προσπάθεια από την πλευρά της ελληνικής και ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης που δικαιολογεί το να ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αποτροπή των προσφύγων με χερσαίους και πλωτούς φράχτες, με τη Frontex και με πλοία που επαναπροωθούν παράνομα αντί να φτιάχνονται νοσοκομεία και σχολεία για όλους.


Ανοίξτε τα σύνορα!

“Κλειστά σύνορα, Frontex και φράχτες σημαίνουν χιλιάδες πρόσφυγες κατατρεγμένους και πνιγμένους. Αυτό το έγκλημα πρέπει να σταματήσει.” 

Πέτρος Κωσταντίνου,
συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ

 

Οι άνθρωποι που διασχίζουν με κίνδυνο της ζωής τους τη Μεσόγειο, μπορούν και θέλουν να προσφέρουν πολλά στις χώρες που πηγαίνουν. Έρχονται με γνώσεις, σπουδές, ειδικεύσεις αλλά και με εμπειρίες αγώνων, συγκρούσεων με δικτατορίες και αυταρχικά καθεστώτα με τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ συνεργάζεται αγαστά. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα το βλέπουν και το καταλαβαίνουν. Θυμούνται τις ρίζες των παππούδων και των γιαγιάδων τους που ήρθαν κυνηγημένοι από τη Μικρασία. Και δεν ξεχνούν το κύμα αλληλεγγύης που αγκάλιασε τους πρόσφυγες το 2015-16.

Ούτε είναι οι μετανάστες που ρίχνουν τα μεροκάματα. Τα ρίχνουν τα αφεντικά που σε συνθήκες κρίσης προσπαθούν να ξεζουμίσουν μέχρι τελευταίας σταγόνας τους εργάτες, για να μη μείνουν έξω από την κούρσα του ανταγωνισμού. Όσο για το αν αποτελούν υγειονομικές βόμβες, αυτό το ψέμα το έχει καταρρίψει η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα από τη διαχείριση της πανδημίας: η μεγαλύτερη υγειονομική βόμβα είναι η ίδια και η αφοσίωση της στα κέρδη των κλινικαρχών και των πολυεθνικών του φαρμάκου και όχι οι πρόσφυγες που παλεύουν για να προστατέψουν την υγεία τους μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Άνοιγμα των συνόρων για τους κατατρεγμένους σημαίνει δυνάμωμα των αγώνων του εργατικού κινήματος. Σημαίνει ενότητα των από τα κάτω ενάντια στην εκμετάλλευση των από τα πάνω. Σημαίνει όχι άλλοι πνιγμένοι στο Αιγαίο και στον Έβρο.


Να κλείσουν τα στρατόπεδα – Να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία και διαμερίσματα

“Έχουμε όλοι και όλες να κερδίσουμε από μια πολιτική φιλοξενίας προς όφελος των προσφύγων, των αστέγων και των εργαζομένων.”

Βασίλης Μυρσινιάς,
μπουφετζής, μέλος της κίνησης “Καμαριέρα”

 

Οι συνθήκες υγιεινής και γενικότερης διαβίωσης μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι απάνθρωπες. Στον Καρά Τεπέ, ο καταυλισμός με τα αντίσκηνα έχει τοποθετηθεί πάνω στη θάλασσα σε ένα πρώην πεδίο βολής όπου το έδαφος είναι πλούσιο σε μόλυβδο, μέταλλο επικίνδυνο για την υγεία ιδίως των μικρών παιδιών που παίζουν στα χώματα και των έγκυων γυναικών. Στη Μαλακάσα τα αντίσκηνα λύγισαν από τον χιονιά και όσοι είχαν την τύχη να μένουν σε κοντέινερ έμειναν χωρίς θέρμανση, νερό και ρεύμα την, εως τώρα, πιο κρύα εβδομάδα του χειμώνα. Σε διάφορα στρατόπεδα κλειστού τύπου σε όλη τη χώρα κρατούνται με γραφειοκρατικά τερτίπια πρόσφυγες που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το ανώτατο όριο των 18 μηνών. Στη μονιμότητα των κοντέινερ και των σκηνών για τους πρόσφυγες ήρθαν πρόσφατα να προστεθούν και εκατοντάδες σεισμπόπληκτοι της Ελασσόνας. 

Την ίδια στιγμή ξενοδοχειάρχες κρατούν τα ξενοδοχεία τους κλειστά για όλους τους παραπάνω που έχουν ανάγκη να στεγαστούν, ενώ εισπράττουν χρήμα από κυβερνητικές επιδοτήσεις και συμβάσεις με οργανισμούς.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι καμαριέρες που ξέρουν καλύτερα από τα αφεντικά τους τι θα πει φιλοξενία έχουν συμφέρον να επιταχθούν μονάδες ανάλογα με τον αριθμό των αστέγων, των σεισμόπληκτων και των προσφύγων. Σε αρκετές περιπτώσεις άλλωστε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ επινοικίασε ξενοδοχεία για να στεγαστούν κάποιοι πρόσφυγες. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει για όλους: τα άδεια ξενοδοχεία πρέπει να επιταχθούν μαζί με τα διαμερίσματα που οι διεθνείς και ντόπιοι μεγαλοεπενδυτές αγόρασαν την περίοδο των μνημονίων και τα έκαναν μονάδες airbnb. Οι γειτονιές δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από το να μένουν άδεια, παρά μόνο υποβάθμιση και φτώχεια. 

Μυτιλήνη. Φωτό: Saverio Serravezza / FB


Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

“Απαιτούμε να πάνε όλα τα προσφυγόπουλα στα δημόσια σχολεία ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος και φυλής. Παλεύουμε για ανοιχτά σύνορα και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη μαζί τους γιατί είναι κομμάτι της τάξης μας, της εργατικής τάξης.”

Αλί Μουσταφάογλου,
αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Χανίων

 

Το κίνημα των εκπαιδευτικών έχει πρωτοστατήσει από το 2015 στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία. Τότε έδινε σώμα με σώμα τη μάχη με τον Λαγό της Χρυσής Αυγής για να μπουν τα παιδάκια στα σχολεία του Περάματος. Τώρα συνεχίζει ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να φτιάξει δομές κλειστού τύπου όπου τα προσφυγόπουλα θα μαθητεύουν πίσω από τους φράχτες και δεν θα έρχονται ποτέ σε επαφή με τα παιδιά των τοπικών κοινωνιών. Επαναλαμβάνονται τα ίδια επιχειρήματα που ακούγονταν τη δεκαετία του 90 για τα παιδιά από την Αλβανία: “δεν εντάσσονται εύκολα στο εκπαιδευτικό σύστημα λόγω κουλτούρας και θρησκείας”. Σε αυτά τα επιχειρήματα προστίθεται και το προσωρινό της διαμονής τους.

Η πραγματικότητα όμως, τόσο των παιδιών από την Αλβανία, όσο και χιλιάδων μεταναστών που έχουν έρθει από τη Βόρειο Αφρική, την Παλαιστίνη και αλλού, με διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες, τους διαψεύδει. Υπάρχουν πολλοί Αντετοκούνμπο, στις τέχνες, στα γράμματα και στις επιστήμες αλλά υπάρχουν και χιλιάδες απλοί άνθρωποι που μεγάλωσαν, μαθήτευσαν και σπούδασαν εδώ, που σήμερα δουλεύουν και διεκδικούν πλάι πλάι με τους “ντόπιους”. 

Ούτε και η ένταξη των προσφυγόπουλων σε ειδικές τάξεις υποδοχής στα σχολεία αποτελεί εμπόδιο για την καλυτέρευση της εκπαίδευσης των υπόλοιπων παιδιών. Αντίθετα είναι πλούτος πολιτισμικός, γλωσσικός αλλά και κινηματικός. Μαζί μπορούμε να παλέψουμε για ολιγομελή τμήματα 15 μαθητών και πέρα από τον ορίζοντα της πανδημίας, για καλύτερες κτιριακές υποδομές και για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών που είναι επειγόντως απαραίτητες. Κοινός εχθρός είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται την Παιδεία. 

4/2, Πρόσφυγες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους – Εμβόλια για τους πρόσφυγες τώρα

“Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία, ότι ο πρόσφυγας, ο μετανάστης, ο κατατρεγμένος από πόλεμο κι από φτώχεια, δεν είναι απέναντί μας - είναι μαζί μας. Δεν είναι εχθρός μας - είναι αδερφός και αδερφή μας.”

Βασίλης Τσάπας,
εντατικολόγος ΕΣΥ, μέλος ΔΣ της ΕΝΙΘ

 

Η ένταξη των προσφύγων στις λίστες των εμβολιασμών και η διευκόλυνση της πρόσβασής τους στις δομές δημόσιας Υγείας χρειάζεται να γίνει γενικευμένο αίτημα όλου του εργατικού κινήματος. Οι πρόσφυγες λόγω των συνθηκών διαβίωσης και του υποχρεωτικού συγχρωτισμού σε στρατόπεδα και δομές αποτελούν μια ευάλωτη στον ιό αλλά και σε άλλες ασθένειες κοινωνική ομάδα. Για όσο διαρκούν αυτές οι συνθήκες, η προστασία της υγείας τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προστασίας της υγείας όλων και τα απαιτούμενα μέτρα είναι τα ίδια με αυτά που προβάλλει το κίνημα των υγειονομικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλη τη χώρα: Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση, μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων. Η υπεράσπιση της υγείας των προσφύγων είναι υπεράσπιση της υγείας όλων και η ένταξη των αιτημάτων τους στις διεκδικήσεις των αγώνων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία είναι δύναμη για όλους.

Η ύπαρξη ενός καλού συστήματος δημόσιας και δωρεάν Υγείας είναι συμφέρουσα τόσο για τους ντόπιους εργαζόμενους όσο και για τους μετανάστες, με ή χωρίς χαρτιά, και τους πρόσφυγες που είναι κομμάτι των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων. Μαζί μπορούμε να αντισταθούμε πιο δυνατά στη διάλυσή της που επιχειρεί η κυβέρνηση.


Στοπ στα κόσκινα για την Ιθαγένεια – Χαρτιά για όλους

“Έχω έρθει στην Ελλάδα από το 1996. Τα παιδιά μου φτάνουν τα 30 και έχουν πάρει ιθαγένεια. Ο γιος μου έχει πάει στρατό εδώ. Θα έπρεπε να μας δώσουν ελληνικές ταυτότητες. Όχι να μας ζητάνε εξετάσεις. Εγώ Ελληνίδα είμαι, την άφησα την πατρίδα μου εκεί. Εκεί γεννήθηκα, εδώ ζω, εδώ θα πεθάνω.”

Μιμόζα,
καθαρίστρια του Δήμου Αθήνας

 

Οι πλούσιοι επενδυτές μπορούν να εγκατασταθούν απροβλημάτιστα και μόνιμα στην Ελλάδα με την απόκτηση μιας χρυσής βίζας με μια «επένδυση» 400.000 ευρώ! Η μεγάλη πλειονότητα των μεταναστών εργατών είτε έρχονται από τις Φιλιππίνες είτε από το Πακιστάν πρέπει, για να αποκτήσει την ιθαγένεια ώστε να μονιμοποιήσει την παραμονή της στην Ελλάδα, αναγκάζεται να περάσει μια πολυετή, δύσκολη και ακριβή διαδικασία.

Τα εξεταστικά κόσκινα που προβλέπει η κυβέρνηση με τις νέες διαδικασίες για την απόκτηση της ιθαγένειας δεν “ενσωματώνουν” κανέναν. Αποτελούν απλά έναν ακόμα ταξικό φραγμό και ένα ακόμα εργαλείο για να αποδυναμώνονται οι κοινοί εργατικοί αγώνες μέσα από ένα καθεστώς αβεβαιότητας και προσωρινότητας των μεταναστών.

Την ίδια στιγμή το καθεστώς παρανομίας στο οποίο δουλεύουν χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά δεν συμφέρει κανέναν εργαζόμενο παρά μόνο τα αφεντικά στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και όσους άλλους κλέβουν στη πραγματικότητα από το μισθό του αποδυναμώνοντας συγχρόνως τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης. 

Κομμάτι αυτών των ρατσιστικών πολιτικών που βάζουν καθημερινά εμπόδια στη ζωή των μεταναστών αποτελούν και τα πρόσφατα παιχνίδια της Νέας Δημοκρατίας και της ελληνικής πρεσβείας στο Πακιστάν που δεν επέτρεπαν σε εκατοντάδες Πακιστανούς και Μπαγκλατεσιανούς, κατόχους μπλε βεβαίωσης (νομιμοποιητικό έγγραφο μέχρι να πάρουν άδεια παραμονής) που είχαν γυρίσει στην πατρίδα τους, να επιστρέψουν στην Ελλάδα με πρόσχημα την πανδημία. Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές η παρουσία  των κοινοτήτων των δύο αυτών χωρών στην Ελλάδα στις 20 Μάρτη είναι η καλύτερη απάντηση.

Απεργιακή 8 Μάρτη


Να μην σηκώσουν οι φασίστες ξανά κεφάλι

“Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μια εγκληματική οργάνωση να διατηρεί γραφεία και μάλιστα με πινακίδες... Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε ένα πολιτικό πλαίσιο που νομιμοποιεί και ισχυροποιεί την ακροδεξιά και ρατσιστική πολιτικής που γεννάει Χρυσές Αυγές.”

Κώστας Παπαδάκης,
δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της ΧΑ

 

Έχουν περάσει πάνω από πέντε μήνες από τις 7 Οκτώβρη όταν το αντιφασιστικό κίνημα πέτυχε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Πέντε μήνες και ακόμα ο φυγάς Παππάς παραμένει άφαντος ενώ σήμα στην Ιντερπόλ δόθηκε μόλις πριν από 20 μέρες. Πέντε μήνες και ακόμα ο Λαγός γυροφέρνει στο ευρωκοινοβούλιο αναμένοντας την άρση της ασυλίας του. Πέντε μήνες και ήδη ένας χρυσαυγίτης, ο Νίκος Παπαβασιλείου έχει αποφυλακιστεί.

Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά: πλήρης υιοθέτηση της ακροδεξιάς ισλαμοφοβικής και ρατσιστικής ρητορικής και πολιτικής, αναβάθμιση των σκληρών ρατσιστών Βορίδη, Πλεύρη και Βούλτεψη και συγχρόνως τα στραβά μάτια στους φυγάδες φασίστες, κάλυψη στην πιο βίαιη συμπεριφορά μιας αστυνομίας γεμάτης με οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες ως αποδιοπομπαίους τράγους, για την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας που προσπαθούν με τόσο θρησκευτικό ζήλο να επιβάλλουν.

Αυτές τους τις επιλογές είναι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι φασίστες για να ξαναβγούν νομιμοποιημένα στο προσκήνιο. Οι αγωνιστές του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος γνωρίζουν πως η φασιστική απειλή δεν έχει εξαφανιστεί και πως ο ρατσισμός την επανατροφοδοτεί. Γι' αυτό η 20 Μάρτη παραμένει αντιφασιστική. Για να μπουν στη φυλακή όσοι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες παραμένουν ελεύθεροι αλλά και για να μπει τέλος στις πολιτικές που τους ξαναδυναμώνουν. 


Σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 17/3 στις 4μμ καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, ενόψει της αντιρατσιστικής – αντιφασιστικής μέρας δράσης στις 20 Μάρτη και του συλλαλητηρίου στις 15.00 στην Ομόνοια.

Στην συνέντευξη Τύπου παρεμβαίνουν: Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα», Αμπντούλ Κουντούς, Μπαγκλαντεσιανή Κοινότητα, Μοντέστε Σάφι, Κοινότητα Καμερούν, Τζοχόβα Κουαρσίε, πρόσφυγας από στρατόπεδο, Βασίλης Κουκαλάνι, ηθοποιός – σκηνοθέτης, μέλος του ΣΕΗ, Στέλλα Μπελιά, πρόεδρος ΣΕΠΕ Κορυδαλλού – ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητα «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», Άννα Στάμου, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, Κώστας Καταραχιάς, ιατρός – πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Αγίου Σάββα, Κατερίνα Θωίδου, ΚΕΕΡΦΑ – δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ

Στοιχεία εκδήλωσης zoom: Link: tinyurl.com/p33fv28
Meeting ID: 817 5665 6738, Passcode: 899615
FB: facebook.com/keerfapage


Παγκόσμιος συντονισμός