Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Κάλεσμα δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής για τις 20Μ: Με τη δυναμική της 7/10

Δ. Ζώτος, Θ. Καμπαγιάννης, Κ. Παπαδάκης, Κ. Σκαρμέας. Φωτό: Εργατική Αλληλεγγύη

Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων Αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής καλούν στην αντιρατσιστική και αντιφασιστική κινητοποίηση της 20 Μάρτη. 

Με ανακοίνωσή τους στις 15 Μάρτη, τονίζουν ότι η μάχη ενάντια στη Χρυσή Αυγή δεν έχει τελειώσει, τόσο επειδή αυτό δείχνουν οι κινήσεις ανοχής και ανεφαρμογής της ιστορικής δικαστικής απόφασης όσο και επειδή είναι ακόμη μπροστά η μάχη για την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Υπογραμμίζουν επίσης ότι ο ρατσισμός είναι κεντρική πολιτική της κυβέρνησης η οποία με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ξανά τον δρόμο στους φασίστες. Τέλος, όπως τονίζουν, η μάχη ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή είναι άρρηκτα δεμένη με την μάχη ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

Ανάμεσα στα άλλα, στην ανακοίνωση αναφέρουν: “Είναι η πρώτη διεθνής μέρα που διαδηλώνουμε όχι πια για να επιδιώξουμε την επιτάχυνση της δίκης της Χ.Α. και την καταδίκη της, αλλά έχοντας πίσω μας την ιστορική καταδικαστική για τη Χ.Α. απόφαση της 7.10.2020, μία μεγάλη νίκη που υπήρξε αποτέλεσμα της πολύχρονης μάχης του αντιφασιστικού κινήματος μέσα και έξω από το δικαστήριο... Το Σάββατο 20 Μάρτη 2021, στις 3 μμ στην Ομόνοια, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και οργανώσεις, κοινωνικοί, συνδικαλιστικοί, νομικοί και πολιτικοί φορείς, μαζί φυσικά με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, τα θύματα της Χ.Α. και τις οικογένειές τους να είμαστε όλες και όλοι εκεί!”

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ: bit.ly/pa20m