Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Κηδεύτηκε ο Μάκι Ντιαμπατέ

17/4, Νεκροταφείο Σχιστού. Φωτο: ΚΕΕΡΦΑ

Το Σάββατο 17/4 κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού ο Μάκι Ντιαμπατέ, πρόσφυγας από τη Γουινέα που έχασε τη ζωή του από αποφρακτικό ειλεό στο στρατόπεδο προσφύγων της Κω. Εκεί βρέθηκαν για να τον αποχαιρετήσουν η κοινότητα Γουινέας και η ΚΕΕΡΦΑ.

Αποχαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Κοινότητας Γουινέας στην Ελλάδα Καπί Ντιαλό: “Ο Μάκι άφησε την οικογένεια του για ένα καλύτερο αύριο για αυτόν και τους δικούς του. Από την πλευρά της κοινότητας Γουινέας απευθύνουμε στην οικογένειά του και τους κοντινούς του ανθρώπους τα θερμά μας συλλυπητήρια”. 

Ο Πέτρος Κωσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, έδωσε τα συλλυπητήρια του τόσο στην οικογένεια όσο και στην κοινότητα και θύμισε πως ο Μάκι Ντιαμπατέ “νέος άνθρωπος, μουσικός, πατέρας μικρός παιδιών, πέθανε γιατί η αστυνομία δεν τον πήγε ποτέ σε ένα νοσοκομείο”. “Πρόκειται για μια δολοφονία που διαπράχθηκε μέσα σε μια δομή του κράτους” είπε και υποσχέθηκε πως “θα αγωνιστούμε για τη δικαίωση του, γιατί τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων μετράνε, οι ζωές των μαύρων μετράνε, και όσοι διαπράξανε αυτά τα εγκλήματα πρέπει να πληρώσουν”.