Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
ΚΕΕΡΦΑ: Να τιμωρηθούν Χρυσοχοΐδης- Μηταράκης για τις δολοφονίες μεταναστών

Καμπάνια για τη δικαίωση των νεκρών μας, των προσφύγων και προσφυγισσών που έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα – κολαστήρια, ξεκινάει η ΚΕΕΡΦΑ. “Να τιμωρηθούν Χρυσοχοΐδης-Μηταράκης για τις δολοφονίες μεταναστών” είναι το κεντρικό αίτημα της καμπάνιας και στην προκήρυξη που κυκλοφορεί τονίζεται: “Οι θάνατοι του Μάκι Ντιαμπατέ, του Ιμπραήμ Εργκιούν, της Μιμί Μουκάιε αποκαλύπτουν την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα στρατόπεδα, είτε πρόκειται για τα στρατόπεδα-φυλακές τύπου Κορίνθου, τα λεγόμενα ΠΡΟΚΕΚΑ, είτε για τα «ανοιχτά» στρατόπεδα... Οι διορισμένοι διοικητές των σύγχρονων Νταχάου, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται, πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά αυτά. Υπόλογοι όμως είναι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Ο Μηταράκης που δεν χάνει ευκαιρία να περηφανευτεί για την «φύλαξη» των συνόρων, για τους πρόσφυγες που πρέπει να «ξεφορτωθούμε» και για τα νέα κλειστά στρατόπεδα - φυλακές που ετοιμάζεται να χτίσει”.

Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα έχει πετύχει μια ιστορική νίκη, την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με χρόνια επίμονων αγώνων να την απομονώσει από την κοινωνία και να σπάσει την ασυλία της. Και τελικά να επιβάλει την επικύρωση αυτής της απομόνωσης μέσα στο δικαστήριο. Αυτή την εμπειρία, τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ, πρέπει να αξιοποιήσουμε και τώρα που οι πρόσφυγες ζητούν δικαιοσύνη.

“Οι οικογένειες του Μάκι, του Ιμπραήμ και της Μιμή θα κινηθούν νομικά απέναντι στους υπεύθυνους και η ΚΕΕΡΦΑ στηρίζει τον αγώνα τους μέχρι την δικαίωσή τους. Τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε σκληρές μάχες για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και να οδηγηθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή στη φυλακή. Τώρα χρειάζεται να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη μάχη για να καταδικαστεί όχι μια συμμορία, αλλά οι κρατικοί λειτουργοί που δολοφονούν με τον κυβερνητικό ρατσισμό”.

Η μάχη αυτή πάει χέρι με χέρι με τις εργατικές μάχες, τις μάχες για να σώσουμε ζωές από τον κορονοϊό, τις μάχες ενάντια στην καταστολή, όλες τις μάχες ενάντια στη Νέα Δημοκρατία που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα. Και γι' αυτό, όπως κλείνει η προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ: “Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τις κινήσεις αλληλεγγύης και υπεράσπισης δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ να δώσουμε μαζί την μάχη για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι και να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης”.


Η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με κοινότητες προσφύγων και μεταναστών ξεκινάνε την καμπάνια τους με συνέντευξη Τύπου-διαμαρτυρία, την Πέμπτη 20/5, στις 6μμ στο Σύνταγμα. Θα μιλήσουν οι Τζόελ Μουκάιε, αδερφός της Μιμί, Χουσεΐν Εργκιούν, συγγενής του Ιμπραήμ, Καπί Ντιαλλό, πρόεδρος της κοινότητας Γουινέας, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Αγ. Σάββας.