Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Μήνυση Βελόπουλου στην ΚΕΕΡΦΑ

29/10/20, κινητοποίηση Ιρακινών προσφύγων. Φωτό: Αφροδίτη Φράγκου

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, για το πλημμέλημα της "παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών".

Αφορμή ήταν η κινητοποίηση της Επιτροπής Ιρακινών Προσφύγων μπροστά από τη βουλή στις 29 Οκτώβρη 2020, την οποία στήριξε η ΚΕΕΡΦΑ. Πρόκειται για μια τελείως προσχηματική αναφορά που αφορμή έχει το ότι την κινητοποίηση κάλεσαν πρόσφυγες, παρά την οποιαδήποτε ανησυχία για τη δημόσια Υγεία. Άλλωστε ο Βελόπουλος δεν έχει κανένα πρόβλημα κατά τα άλλα πηγαίνει σε μαζώξεις χωρίς μάσκα -όπως η ρατσιστική φασιστοσύναξη στον Έβρο τον περασμένο Γενάρη. Επιπλέον η αναφορά δεν στέκει ούτε τυπικά ούτε επί της ουσίας. Όταν έγινε η κινητοποίηση των Ιρακινών οι διαδηλώσεις εξαιρούνταν από τις απαγορεύσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Το θράσος για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση ο Βελόπουλος του το δίνει η ίδια η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας: από τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων, μέχρι τον δολοφονικό ρατσισμό. Ο Μπογδάνος, βουλευτής της ΝΔ, ήταν αυτός που πρώτος άρχισε τις φωνές για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να μην επιτρέψει τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου. Ήταν φρέσκια ακόμα η αντιφασιστική 7 Οκτώβρη, που έδειξε την τεράστια δύναμη και διάθεση του κόσμου να παλέψει, κι αυτό έκανε τους ακροδεξιούς να σκυλιάσουν.

Η μόνη θέση αυτής της μηνυτήριας αναφοράς είναι στο αρχείο. Και του Βελόπουλου στον κάδο των απορριμάτων.