Περιβάλλον
9/8: Μαζική διαδήλωση στο Σύνταγμα για τις πυρκαγιές

9/8, Διαδήλωση για τις πυρκαγιές στο Σύνταγμα. Φωτό: Γιάννης Σουμπάσης

Πάνω από 3000 διαδηλωτές και διαδηλώτριες συμμετείχαν σήμερα σε μια πολύ οργισμένη κινητοποίηση στην Αθήνα για τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Το Σύνταγμα πλημμύρισε μετά το κάλεσμα που έκαναν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς, δεκάδες περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις, περιβαλλοντικές συλλογικότητες όπως η Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή κ.α. Το παρών έδωσαν συνδικάτα και συνδικαλιστές/ίστριες από χώρους όπως ο Άγιος Σάββας και το Γεννηματάς.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ανακοινώσεις και χαιρετισμούς. Ανάμεσα σε όσους πήραν το λόγο ήταν ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, ο Σεραφείμ Ρίζος, δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στα Χανιά και ο Κώστας Τουλγαρίδης, πρώην περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αττική.
Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην Ομόνοια. Στις υποκριτικές συγνώμες Μητσοτάκη, χιλιάδες βροντοφώναξαν: «Καίνε τα δάση, διαλύουν την υγεία - Κάτω η Νέα Δημοκρατία».

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του ΣΕΚ καλούσαν όλες και όλους στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που οργανώνουν την Τετάρτη 11 Αυγούστου, στην πλατεία Κουμουνδούρου στις 7.30μμ «Κυβέρνηση εμπρηστών και δολοφόνων: Να τους ανατρέψουμε – Να τελειώνουμε με το σύστημα που καταστρέφει τον πλανήτη».

Ακούστε εδώ την ομιλία του Σεραφείμ Ρίζου, εκπαιδευτικού από τα Χανιά που βρισκόταν στην Εύβοια. 

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τη διαδήλωση.