Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Όλοι στο Κερατσίνι το Σάββατο 18/9

Οχτώ χρόνια από το βράδυ που ο Παύλος Φύσσα έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά και σχεδόν έναν χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο η καρδιά του αντιφασιστικού κινήματος που δεν ξεχνά ούτε τον Φύσσα, ούτε τον δολοφονημένο από τη Χρυσή Αυγή πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, ούτε τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ -όλα το 2013- αλλά ούτε και την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες τον Ιούνη του 2012, χτυπά και πάλι στο Κερατσίνι.

“Φέτος, στις 18 Σεπτέμβρη, τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με τους δολοφόνους του, την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να είναι στη φυλακή. Φέτος θα πλημμυρίσουμε το Κερατσίνι έχοντας πίσω μας την ιστορική καταδικαστική απόφαση της 7.10.2020, μία μεγάλη νίκη που υπήρξε αποτέλεσμα της πολύχρονης μάχης του αντιφασιστικού κινήματος μέσα και έξω από το δικαστήριο και έγινε πράξη χάρη στην επιμονή και τη δράση ενός μαζικού αντιφασιστικού κινήματος, που έδρασε σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε όλη την Ελλάδα, με τα συνδικάτα, τη νεολαία και τους μετανάστες στην πρώτη γραμμή.

Αυτό το κίνημα δεν άφησε τη Χρυσή Αυγή να νομιμοποιηθεί ποτέ, τους ανάγκασε να κλείσουν τα 'γραφεία'-ορμητήριά τους στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα, τους πέταξε έξω από τη Βουλή και εξασφάλισε την καταδικαστική απόφαση και τη φυλάκιση των δολοφόνων ναζί” αναφέρει το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ για “συμμετοχή στην ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα” και στη συνέχεια στο “αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη, στην Ομόνοια”.

Την ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι που θα ξεκινήσει στις 5.30μμ στην οδό Παύλου Φύσσα, στο σημείο της δολοφονίας του, όπου και βρίσκεται το μνημείο του, θα ακολουθήσει πορεία προς το ιστορικό μπλόκο της Κοκκινιάς. Καλούν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, ο Σύλλογος Πολιτισμού Ενάντια στο Φασισμό “Παύλος Killah P. Φύσσας”, η ΚΕΕΡΦΑ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, το ΠΑΜΕ, δεκάδες κινήσεις, φορείς, συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Την ίδια στιγμή που υπουργοποιεί τον Πλεύρη, η ανασχηματισμένη κυβέρνηση του Μητσοτάκη επιτίθεται βίαια στους αντιφασίστες. “Το κίνημα των νοσοκομειακών που φωνάζει 'Δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο', ο κόσμος που βρέθηκε πάντα στην καρδιά του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στη σύγκρουση με το φασισμό μπορούν να στείλουν τον Πλεύρη και όλη την κουστωδία του Μητσοτάκη σπίτι του” αναφέρει η προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ. Μαζί τους θα έχουν όλο το εργατικό κίνημα, ολόκληρη την Αριστερά, τους φοιτητές και τους μαθητές, που έστειλαν τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή.