Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Kηδεύτηκε ο Ανδρέας Τζέλλης

Ο Α. Τζέλλης με τους γονείς του Π. Φύσσα την πρώτη μέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

To Σάββατο 18/9, στο Γ’ νεκροταφείο της Νίκαιας, έγινε η κηδεία του Ανδρέα Τζέλλη, δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα, και βασικού στυλοβάτη της ομάδας των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ήταν εκεί μαζί του όλοι οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής της δίκης, δεκάδες συνάδελφοί  του, αλλά και γραμματείς των δικαστηρίων, φίλοι και σύντροφοί του. Όλοι αυτοί τον αποχαιρέτησαν με ένα δυνατό χειροκρότημα, πιο δυνατό από τη βροντερή φωνή του.  

Ο Ανδρέας, στήριξε την οικογένεια του Παύλου από τις πρώτες δύσκολες στιγμές τους, αμέσως μετά τη δολοφονία του από το ναζιστικό τάγμα της ΧΑ στη Νίκαια. Με ανιδιοτέλεια, πείσμα και επιμονή, σε όλη την πεντάχρονη διάρκεια της δίκης, έβαλε όλη την πολύτιμη μαχητικότητά του και την τεράστια εμπειρία του, ως μαχόμενος δικηγόρος, στην υπηρεσία της οικογένειας και όλης της πολιτικής αγωγής. Η συμβολή του στην καταδίκη της ΧΑ υπήρξε καθοριστική.

Στα δικαστήρια, γνώριζε τους γραμματείς και το διοικητικό προσωπικό με τα μικρά τους ονόματα και τους εκτιμούσε, γιατί ήξερε ότι αυτοί κάνουν τα δικαστήρια να λειτουργούν και εκείνοι του ανταπέδιδαν την αναγνώριση.

Ο Ανδρέας ήταν αντιφασίστας, ήταν με την Αριστερά, με τους φτωχούς και τον απλό κόσμο.

Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής