Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ζωγράφου: Άμεση απάντηση στη φασιστική επίθεση

8/10, Ζωγράφου. Φωτό: ΚΕΕΡΦΑ Ιλισίων Ζωγράφου

Επίθεση φασιστοειδών μετά από την αντιφασιστική εκδήλωση φοιτητικών συλλόγων για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής δέχτηκε στις 7/10 η Εύα Ντόκου, φοιτήτρια της σχολής ΣΔΟΚΕ-ΠΑΔΑ και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Ζωγράφου- Ιλισίων. Απόφαση καταδίκης της επίθεσης έβγαλε ο φοιτητικός σύλλογος ΣΔΟΚΕ-ΠΑΔΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική ΚΕΕΡΦΑ “στη στάση του 250 της Φιλοσοφικής (μέσα στην Πανεπιστημιούπολη) δύο φασιστοειδή την είδαν να κολλάει μια αφίσα της ΚΕΕΡΦΑ και της επιτέθηκαν με βίαιο σπρώξιμο και γροθιά στο μάτι ενώ της φώναζαν "θα σας γαμήσουμε, θα σας σκοτώσουμε, που τολμάτε να κάνετε και εκδηλώσεις". Μόλις ήρθε κόσμος έφυγαν τρέχοντας όπως συνηθίζουν... Το φοιτητικό κίνημα έχει την δύναμη να τσακίσει τους τραμπούκους φασίστες και να ανατρέψει την κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες και τους ανοίγει το δρόμο. Η θέση τους είναι στη φυλακή, πλάι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής... Καλούμε σε αντιφασιστική αντιρατσιστική εξόρμηση αύριο 8/10 στις 7μμ στην πλατεία Γαρδένιας”. 

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ ανταποκρίθηκαν περίπου 100 άνθρωποι της γειτονιάς, η ΚΕΕΡΦΑ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το αυτόνομο σχήμα ΦΜΣ, η Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών Φιλοσοφικής ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ, η Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου-Μπερντές, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου και η δημοτική παράταξη Ζωγράφου, Ανυπότακτη Πόλη. “Διαβάστηκαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των κινήσεων που καταδίκασαν την επίθεση και έγινε εξόρμηση ενημερώνοντας τον κόσμο της γειτονιάς και καλώντας τον στο συλλαλητήριο της επόμενης μέρας στην Ομόνοια”, είπε στην ΕΑ η Εύα Ντόκου.