Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δεν ξεχνάμε τον Σαχζάτ Λουκμάν

Εννιά χρόνια κλείνουν στις 17 Ιανουαρίου από τη στυγερή δολοφονία με μαχαίρι του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα από τους χρυσαυγίτες Χ. Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο. Η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα καλούν συνδικάτα, δημοτικές κινήσεις, φοιτητές, μαθητές και κατοίκους να συμμετάσχουν οργανωμένα στην αντιφασιστική κινητοποίηση στη μνήμη του την Κυριακή 16/1, στις 1.30 στην πλατεία Μερκούρη.

«Μπορεί οι δύο χρυσαυγίτες δολοφόνοι να έχουν καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό και να έχει αναγνωριστεί το ρατσιστικό κίνητρο της πράξης τους, αλλά η μάχη ενάντια στη δολοφονική ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης φρούριο και της κυβέρνησης της ΝΔ που ανοίγει δρόμο στους φασίστες συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Μόνο μέσα στις μέρες των γιορτών σε τρία ναυάγια στο Αιγαίο πνίγηκαν δεκάδες άνθρωποι και άλλοι αγνοούνται για χάρη της “Ευρώπης-φρούριο”... Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες βουλιάζουν στις λάσπες των στρατοπέδων συγκέντρωσης... δεν έχουν χαρτιά και αφήνονται έρμαιο στις επιδιώξεις των εργοδοτών ή δεν μπορούν να ταξιδέψουν για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Ακόμη και μέσα στις μέρες των γιορτών ο Μπακογιάννης πήρε απόφαση να μην ανανεώσει τη σύμβαση του χώρου του Ελαιώνα, ξεριζώνοντας για πολλοστή φορά πρόσφυγες, προσφύγισσες και παιδιά», αναφέρουν σε κοινή προκήρυξη τους η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η Ενότητα”. 

«Η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν μεγάλες μάχες για να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή, την απομόνωσαν, δεν άφησαν στους φασίστες χώρο για να ρίχνουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο...», δήλωσε μεταξύ άλλων στην Εργατική Αλληλεγγύη η Βασιλική Μπουλούζου από τον φοιτητικό σύλλογο Χημικών Μηχανικών. «Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές που οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στο δρόμο της προσφυγιάς, που προκαλούν τα πολλαπλά ναυάγια του τελευταίου διαστήματος στο Αιγαίο, που έχουν σαν αποτέλεσμα πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να αφήσουν τη χώρα τους σε τρομαχτικές συνθήκες πολέμων, διωγμών κι εξαθλίωσης, αναζητώντας καταφύγιο σε κάποια άλλη χώρα με σκοπό την επιβίωση, να χάνουν τη ζωή τους. Πρέπει να είναι άμεση και μαζική η απάντηση και να δοθεί τέλος στο μαρτύριο και τα αιματηρά ναυάγια προσφύγων. Πρέπει να σταματήσει η πολιτική των επαναπροωθήσεων. Πρέπει να είναι άμεση και μαζική η απάντηση στην προσπάθεια του φασισμού να ξαναβρεί χώρο σε γειτονιές, σχολεία και σχολές... Με αυτό το στίγμα θα συμμετέχουμε και φέτος στη διαδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν με τους φοιτητικούς συλλόγους και τη νεολαία στην πρώτη γραμμή». 

«Η γειτονιά μας έχει γεμίσει με τις αφίσες της ΚΕΕΡΦΑ ενώ η Πακιστανική Κοινότητα έχει κυκλοφορήσει δική της διαδικτυακή αφίσα», μας είπε ο Γιάννης Σουμπάσης από την τοπική ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων-Θησείου-Ταύρου. «Έχουμε πραγματοποιήσει εξορμήσεις στο καμπ του Ελαιώνα, την πλατεία Μερκούρη και στο σταθμό του ΗΣΑΠ αλλά και στα 73ο και 77ο δημοτικά σχολεία καθώς και το 9ο Γυμνάσιο και Λύκειο. Τις επόμενες μέρες ετοιμάζουμε εξορμήσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στους εργαζόμενους του Βυζαντινού Μουσείου, στο υπουργείο Εργασίας και στην ΑΑΔΕ». 

Τη συμμετοχή τους έχουν ήδη δηλώσει οι δημοτικές παρατάξεις Αθήνας Ανοιχτή Πόλη και Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, ενώ το παρών θα δώσουν και οι δικηγόροι της οικογένειας του Σαχζάτ Λουκμάν. Με τα πανό τους θα είναι εκεί και η πρωτοβουλία εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού, η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών καθώς και εργαζόμενοι του Υπουργείου Οικονομικών.