Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Βόμβα σε τζαμί στα Πατήσια: Τσακίστε τους φασίστες

Η είσοδος του μουσουλμανικού χώρου λατρείας στα Πατήσια μετά τη βομβιστική επίθεση. Φωτό: InTime

Καταγγέλλουμε τη φασιστική ισλαμοφοβική επίθεση στον μουσουλμανικό χώρο λατρείας στα Πατήσια. Τα ξημερώματα της Κυριακής 23/1 φασιστοειδή τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τζαμί που λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια, χωρίς προβλήματα, στο ισόγειο πολυκατοικίας. Η βόμβα εξερράγη και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο μηχανισμός είχε βίδες, καρφιά και μεταλλικά αντικείμενα φανερώνει τις δολοφονικές προθέσεις των νεοναζί.

Ο Ιμάμης βρίσκονταν μέσα στο χώρο όταν εξερράγη η βόμβα. Τον ήθελαν νεκρό. Διασώθηκε διότι όπως δήλωσε ο ίδιος είχε βάλει αρκετά ρούχα γύρω στο χώρο που κοιμόταν λόγω του ψύχους των ημερών.

Πρόκειται για κλιμάκωση της φασιστικής τρομοκρατίας σε περίοδο που η κυβέρνηση με τις ρατσιστικές της πολιτικές στρώνει ξανά το δρόμο στα φασιστοειδή να πραγματοποιούν επιθέσεις όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα στη Σταυρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο, στη Νίκαια και σήμερα, λίγες ώρες μετά την επίθεση στα Πατήσια, στη ρατσιστική επίθεση εναντίον μετανάστη σε συρμό του ΗΣΑΠ. Δεν θα τους περάσει! 

Οι φασίστες βάζουν βόμβες έξω από χώρους θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έφτιαξε ένα χώρο για 200 άτομα σε όλη την Αθήνα και στοχοποιεί ως παράνομους όλους τους άλλους χώρους. Αρνείται να δώσει την δυνατότητα οι μουσουλμάνοι να έχουν τζαμιά στις γειτονιές, όπως έχουν όλα τα άλλα θρησκεύματα, αρνείται να φτιάξει μουσουλμανικά νεκροταφεία. Με αυτό το τρόπο ανοίγουν το δρόμο για τις επιθέσεις των φασιστών. 

Όπως δήλωσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολ.Αγωγής στη δίκη της Χ.Α, με το που έγινε γνωστή η επίθεση: “Αν ισχύουν οι πληροφορίες για εκρηκτικό μηχανισμό που συνοδεύτηκε από πρόκες, βίδες και μεταλλικα αντικείμενα, τότε έχουμε να κάνουμε με μεταφορά στην Ελλάδα της τεχνογνωσίας ναζιστικών οργανώσεων που έδρασαν στη Γερμανία, με πρώτο το NSU, που στοχοποίησε τζαμιά και δολοφόνησε μετανάστες, ανάμεσά τους και τον Έλληνα μετανάστη Θεόδωρο Βουλγαρίδη. Οι αρχές πρέπει σε κάθε περίπτωση να διερευνήσουν την συγκεκριμένη ενέργεια ως τρομοκρατική. Η στοχοποίηση μουσουλμανικών λατρευτικών χώρων αποτελούσε πρακτική της εγκληματικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή', όπως προέκυψε από αποδεικτικό υλικό στη μεγάλη δίκη. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η τέλεση της συγκεκριμένης εγκληματικής πράξης από ασύλληπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ή από πρώην μέλη της που μεταφέρουν σε νέα μορφώματα την τεχνογνωσία της”. 

Ο Μιχαλολιάκος το 2010 έκανε κεντρικό του σύνθημα «Όχι τζαμιά στην Αθήνα» και προχώρησαν μάλιστα σε εμπρησμό του τζαμιού στην οδό Αγορακρίτου, την ώρα που βρίσκονταν μέσα μετανάστες. Επέζησαν γιατί οι πυροσβέστες τους έβγαλαν έξω τυλίγοντάς τους με βρεγμένες κουβέρτες. Ενώ οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είχαν αφήσει τα αυτοκόλλητα τους στο χώρο, η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη τους άφησε να παριστάνουν το νόμιμο πολιτικό κόμμα και δεν συνέλαβε κανένα για την επίθεση.

Στις γειτονιές των Πατησίων, ντόπιοι και μετανάστες, έχουμε δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στη Χρυσή Αυγή και τις ναζιστικές συμμορίες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξανασπείρουν την τρομοκρατία στις γειτονιές μας. 

Η ΚΕΕΡΦΑ βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης και συνομίλησε με ανθρώπους του χώρου λατρείας, μετανάστες και κατοίκους της γειτονιάς, δηλώνοντας τη συμπαράστασή της και συζητώντας μαζί τους τα επόμενα βήματα ενάντια στη ρατσιστική επίθεση. 

Είναι ώρα να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και ίσα δικαιώματα. Να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα να έχουν ισότιμα χώρους θρησκευτικής λατρείας στις γειτονιές όπως όλα τα άλλα θρησκεύματα και να φτιαχτεί μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι φασίστες αυτουργοί της επίθεσης.

 

ΚΕΕΡΦΑ Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου