Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δικαιοσύνη για τον Ζακ

Σε κινητοποίηση καλούν σωματεία, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι την Τετάρτη 13 Απρίλη στο Πρωτοδικείο για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη των δολοφόνων του Ζακ. Το αίτημα της οικογένειας Κωστόπουλου είναι “Αλλαγή κατηγορίας τώρα” και έχει πάρει διαστάσεις.

Στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ το Σαββατοκύριακο 9-10 Απρίλη, ομόφωνα πάρθηκε απόφαση στην οποία οι νοσοκομειακοί γιατροί παίρνουν θέση στο πλευρό του Ζακ: “Μόνο η καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου θα στείλει το μήνυμα ότι δεν αντέχουμε, δεν ανεχόμαστε αυτό το έγκλημα, επειδή το πρόσωπο κάποιου συμπυκνώνει ιδιότητες που κάποιοι άλλοι αποστρέφονται. Οι νοσοκομειακοί γιατροί παλεύουμε για τη ζωή, υπερασπιζόμαστε τη ζωή και όχι τον θάνατο. Ζητούμε την απονομή δικαιοσύνης, την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και την επιβολή αντίστοιχης ποινής”, αναφέρει η απόφαση μεταξύ άλλων.

Στη συνέλευση του ΣΕΗ, την Κυριακή 10 Απρίλη, ομόφωνα πάρθηκε απόφαση που ζητά: “Διεκδικούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όλοι όσοι οδήγησαν στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Την Τετάρτη 13 Απρίλη αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα στη δικαστική αίθουσα. Γι’ αυτό το λόγο διεκδικούμε να αλλάξει το κατηγορητήριο για όλους τους κατηγορουμένους από 'θανατηφόρα σωματική βλάβη', σε 'ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο'.”

Ανάμεσα στις συλλογικότητες που καλούν στην κινητοποίηση είναι και η “Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή”, ενώ και οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών ΣΕΤΠ, ΣΔΟΚΕ, ΣΕΤ του ΠΑΔΑ, καθώς και η Αρχιτεκτονική, το Βιολογικό και το Φυσικό έχουν βγάλει αντίστοιχα καλέσματα.

Η Πρωτοβουλία “Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie Oh” πραγματοποίησε παρέμβαση στην πανεργατική απεργία της 6 Απρίλη καλώντας με προκήρυξή της στα δικαστήρια, καθώς και σε εκδήλωση ενημέρωσης το απόγευμα της 13 Απρίλη 7μμ στα Πετράλωνα (Περιβολάκι, πλ. Ηούς) όπου θα μιλήσουν: Μ. Χρονοπούλου, εκπαιδευτικός, Θ. Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος, Μ. Σερέτη, εργαζόμενη και μέλος της Πρωτοβουλίας.