Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Να πάει φυλακή ο χρυσαυγίτης Ζέρβας

8/4/17, Χιλιάδες πολιορκούν τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Φωτό: Κυριάκος Μπάνος

Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη του χρυσαυγίτη Χρήστου Ζέρβα, για τη φονική επίθεση σε βάρος του Αλέξη Λάζαρη. Η επίθεση είχε γίνει στις 31/3/17 έξω από τα “γραφεία” της Μεσογείων, τότε κεντρικά ορμητήρια της εγκληματικής οργάνωσης. Μια ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Ζέρβα ξυλοκόπησε άγρια και λήστεψε τον Αλέξη Λάζαρη, απλά και μόνο επειδή αυτός περνούσε έξω από τα “γραφεία”.

Πρωτόδικα ο Ζέρβας καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη, αλλά λόγω του ανασταλτικού χαρακτήρα που δόθηκε στην έφεσή του, δεν έχει φυλακιστεί. Θα μπει στη φυλακή αν το εφετείο επιβεβαιώσει την καταδίκη του. Οι αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν μίλησαν για την αγριότητα των χτυπημάτων, για τον ρόλο του Ζέρβα στην επίθεση, αλλά και για την κλοπή της τσάντας του Λάζαρη από τους χρυσαυγίτες. Η μητέρα του, Μαρία Κασκαρίκα, κατέθεσε ότι ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της επίθεσης, πονοκέφαλους, ζαλάδες, μετατραυματικό στρες.

Ο ίδιος ο Ζέρβας, από την άλλη, στην απολογία του προσπάθησε να τα ρίξει σε άλλους χρυσαυγίτες, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία σχέση. “Έδωσε” την οργάνωση και τον Μιχαλολιάκο λέγοντας μάλιστα ότι ρώτησε και στα “γραφεία” αλλά και τον ίδιο τον αρχηγό ποιος το έκανε και ...δεν του είπαν! Πρόκειται για τις γνωστές φαιδρότητες και αλληλομαχαιρώματα που έχουμε δει να συμβαίνουν σε κάθε δικαστήριο χρυσαυγιτών, να τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο για να γλιτώσουν.

Η εισαγγελική πρόταση και η απόφαση θα βγουν στις 18 Μάη.