Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες του Ελαιώνα

Οι πρόσφυγες του Ελαιώνα στην Πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Ονομαζομαι Μπερνάρ Ζουγκιλούα Νσακάλα. Είμαι πρόσφυγας, μένω στο καμπ του Ελαιώνα. Θέλω να μιλήσω στο όνομα όλων των προσφύγων του Ελαιώνα και όλων των Αφρικανών στην Ελλάδα. Η Πρωτομαγιά είναι διεθνής μέρα των εργαζομένων. Εκείνη την ημέρα θέλουμε οι πρόσφυγες του Ελαιώνα και όλων των καμπ προσφύγων να είμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στο σύστημα και ενάντια στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Ζητάμε τον σεβασμό στους εργαζόμενους, αυξήσεις στους μισθούς, και καλύτερες συνθήκες. Τα λεφτά δεν πρέπει να πάνε για όπλα για να σκοτώνονται άνθρωποι αλλά για τους εργαζόμενους. Ζητάμε να μην κλείσει το καμπ του Ελαιώνα. Θέλουμε δουλειά, θέλουμε χαρτιά και άδεια εργασίας, θέλουμε καλές συνθήκες στέγασης. 

Ανοίξτε τα σύνορα για τους πρόσφυγες. Δεν είμαστε ενάντια στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Θέλουμε όμως ισότητα για ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες. Σήμερα ακούγεται ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες είναι “πραγματικοί” πρόσφυγες. Εμείς τι είμαστε; Προέρχομαι από μια χώρα που έχει πόλεμο 25 χρόνια τώρα. Οι άνθρωποι πεθαίνουν από σφαίρα, από ματσέτα, από μαχαίρι.

Έχουμε ανάγκη από δουλειά, από σχολεία για να σπουδάζουν τα παιδιά μας.

Είμαστε ενάντια στο κλείσιμο του Ελαιώνα. Ο Ελαιώνας πρέπει να μείνει ανοικτός.

Καλούμε όλους να κατέβουν μαζικά στην Πρωτομαγιά. Θα είμαστε μαζί σας!

Μπερνάρ Ζουγκιλούα Νσακάλα, 
Eπιτροπή Προσφύγων καμπ Ελαιώνα

 

Εμείς οι πρόσφυγες του Ελαιώνα θα διαδηλώσουμε την Πρωτομαγιά ενάντια στο κλείσιμο του καμπ, όπως το κάναμε και στην απεργία στις 6 Απρίλη. Θέλουμε χαρτιά και ιατρική περίθαλψη, θέλουμε δουλειά.

Μόιζ Μπουκάσα,
Επιτροπή Προσφύγων καμπ Ελαιώνα