Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Γαλάτσι: Καταδίκη φασίστα

Καταδικάστηκε την Παρασκευή 15/4 ο φασίστας που είχε επιτεθεί σε συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Γαλάτσι το 2018. Το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με τριετή αναστολή για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. 

Το φασιστοειδές είχε επιτεθεί στη Νίκη Αργύρη και τον Γιώργο Πίττα, δημοσιογράφο της ΕΑ, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με τραύματα στο κεφάλι, το πρόσωπο και τον αυχένα. Την ίδια μέρα είχε γίνει επίθεση στην Καλλιθέα, μέσα σε μια περίοδο που γίνονταν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και άνοιγε η προοπτική στους φασίστες να τα αξιοποιήσουν και να βγουν ξανά στους δρόμους.

Ωστόσο το κίνημα δεν είχε αφήσει ούτε αυτές τις προκλήσεις αναπάντητες. Στο Γαλάτσι οργανώθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση με συνδικάτα, τοπικούς φορείς και κινήσεις της Αριστεράς. Το δημοτικό συμβούλιο Γαλατσίου είχε πάρει ομόφωνη απόφαση καταδίκης της επίθεσης, ζητώντας τη σύλληψη και τιμωρία του δράστη. Σωματεία και φορείς της περιοχής είχαν βγάλει ανάλογα ψηφίσματα. 

 

25/3/18, Ο Γιώργος Πίττας τραυματισμένος από επίθεση φασίστα στο Γαλάτσι