Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Καταδίκες νεοναζί

Ο Δεβελέκος, πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, είναι στη φυλακή

Με καταδίκη των δυο κατηγορούμενων τελείωσε στις 5 Μάη η δίκη για την επίθεση στη Φαβέλα. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε απόπειρα και τετελεσμένες και καταδίκασε τον Θεοδώρου σε 5 χρόνια και 9 μήνες και τον Δεβελέκο σε 3 χρόνια και 6 μήνες. 

Καταδικάστηκαν για εννέα και εφτά πλημμελήματα αντίστοιχα. Δεν τους χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό και δεν πήραν αναστολή στις ποινές τους. Ο Δεβελέκος είχε προφυλακιστεί το 2021 για την υπόθεση της Φαβέλας, όταν εντοπίστηκε μετά από σχεδόν 3 μήνες φυγοδικίας. Με την απόφαση του δικαστηρίου, θα παραμείνει στη φυλακή να εκτίσει την ποινή του. Ο Θεοδώρου είχε διαφύγει στη Σουηδία και ζητείται να εκδοθεί.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η επίθεση που είχε γίνει στις 25/2/18 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, που είχε σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων τον σοβαρό τραυματισμό της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα Ελευθερίας Τομπατζόγλου, ήταν οργανωμένη. Επιπλέον δέχτηκε ότι ο Δεβελέκος ήταν παρών, παρότι ο ίδιος το αρνιόταν. Ο Δεβελέκος ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου και ηγετικό στέλεχος της ΧΑ, ενώ ήταν επικεφαλής και στην επίθεση σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη που είχε γίνει λίγο καιρό πριν την επίθεση στη Φαβέλα, τον Νοέμβρη του 2017, και ενώ η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ ήταν σε εξέλιξη.