Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
ΠΟΣΕΕΔΙΠ-ΑΕΙ: Συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Ιούνη

Τρίωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Ιούνη αποφάσισε το 8ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού κι Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ. 

Στο ψήφισμα που καλεί στις 8πμ στο Μετρό Αμπελοκήπων και στην πορεία στο Εφετείο τονίζουν μεταξύ άλλων: «Με την αποφασιστική μας παρουσία μέσα και έξω από το Εφετείο δεν θα αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί. Δεν θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, να μειωθούν οι ποινές των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, των ταγμάτων εφόδου που οργάνωσαν τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των μεταναστών και των αγωνιστών των κινημάτων. Αντίθετα, διεκδικούμε να αυξηθούν οι ποινές για όσους έχει ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα».

Στο ίδιο συνέδριο πάρθηκαν αποφάσεις καταδίκης του νέου Νόμου Πλαισίου για τα ΑΕΙ, των αστυνομικών επιθέσεων στο ΑΠΘ, καθώς και του νόμου Χατζηδάκη.