Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Να μην αφήσουμε να φιμώσουν τις φωνές που καταγγέλλουν τις επαναπροωθήσεις

Ιάσωνας Αποστολόπουλος

Ακόμα και απειλές για τη ζωή του δέχεται ο διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος μετά τη στοχοποίησή του από κυβερνητικά στελέχη. «Στοχοποιούν τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο εκείνοι που θα έπρεπε να είναι φυλακή» επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ.

«Είναι προκλητικό το θράσος των κυβερνητικών στελεχών, του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου και της υφυπουργού Σ. Βούλτεψη να ανακαλύπτουν εχθρούς τους έθνους, συκοφάντες του Λιμενικού Σώματος και φίλους του Ερντογάν στο πρόσωπο του διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου. 

Ξύπνησαν ένα μήνα μετά τις καταγγελίες του Ιάσωνα Αποστολόπουλου σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο όπου ανάφερε το πλήθος των φορέων που καταγράφουν τις παράνομες επαναπροωθήσεις στα σύνορα, ανάμεσα σε αυτούς και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Θύμισε ότι ο επικεφαλής της FRONTEX στην Ελλάδα παραιτήθηκε και κάτω από το βάρος των καταγγελιών για την συνεργασία της FRONTEX με το Λιμενικό Σώμα στη συγκάλυψη των επαναπροωθήσεων προσφύγων στο Αιγαίο.

Μάλιστα, με θράσος μεγατόνων η υφυπουργός Σ. Βούλτεψη ρώτησε “που είναι τα πτώματα” των εγκλημάτων! Είναι ανατριχιαστική η νομιμοποίηση του ρατσισμού από υπουργικά χείλη όταν άνθρωποι που τους αποκαλούν "λαθρομετανάστες" θρηνούν νεκρά παιδιά από pushback στο Αιγαίο. 

Χυδαία εκστρατεία

Το Λιμενικό Σώμα έχει προχωρήσει σε χιλιάδες απωθήσεις βαρκών στο Αιγαίο... Η χυδαία ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ κατά των προσφύγων δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα, δανειζόμενη από την αρχή ρητορική μίσους από τον Ορμπαν και τoν Τραμπ. 

Προχώρησε σε pushbacks, εγκλωβισμό στα νησιά με γιγαντιαία στρατόπεδα -φυλακές, ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στις πόλεις. Πολιτικές που ανοίγουν την όρεξη στους φασίστες οι οποίοι προχωράνε σε επιθέσεις. Στα pushbacks η παρουσία κουκουλοφόρων παραστρατιωτικών συμπληρώνει την μαύρη εικόνα της πολιτικής αποτροπής στον Έβρο και το Αιγαίο. 

Το μίσος κατά των προσφύγων πάει χέρι-χέρι με την εμπλοκή στους βρόμικους πολέμους του ΝΑΤΟ, με την μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που εξορμούν στην Ουκρανία, σε θάλασσα ανταγωνισμού με την Τουρκία, την ώρα που την αποκαλούν ασφαλή χώρα... για την επιστροφή προσφύγων!

Η πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης στοχοποιεί φτωχούς πρόσφυγες ως “εισβολείς υποχείρια του Ερντογάν που επιδιώκουν την ισλαμοποίηση της Ευρώπης”. Η ΝΔ χρησιμοποιεί ατόφια την ρατσιστική θεωρία των φασιστών για την απειλή υποκατάστασης του λευκού χριστιανικού ευρωπαϊκού πληθυσμού από τους σκουρόχρωμους μουσουλμάνους. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντιμέτωπη με την εργατική και νεολαιίστικη οργή, για την έκρηξη της ακρίβειας, την διάλυση της δημόσια Παιδείας και Υγείας, αγωνιά να συσπειρώσει την ακροδεξιά και τους φασίστες στην δεξιά πολυκατοικία και για αυτό ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους στους πρόσφυγες. Στοχοποιεί λοιπόν αλληλέγγυους και δημοσιογράφους όπως τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο και την Ολλανδή δημοσιογράφο Ινγκεμποργκ Μπέγκελ που αποκαλύπτουν τα αίσχη της.

Για τα ρατσιστικά τους εγκλήματα χρειάζεται να τιμωρηθούν οι ένοχοι, οι φυσικοί αυτουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη που τους καλύπτουν, να πάνε φυλακή για να μην θρηνούμε ζωές πνιγμένων προσφύγων εξ αιτίας της πολιτικής των κλειστών συνόρων με την βία του στρατού, του Λιμενικού, της FRONTEX και του ΝΑΤΟ.

Ανοίξτε τα σύνορα για ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες, σταματήστε τα pushbacks, σταματήστε τις ρατσιστικές επιθέσεις, στη φυλακή οι φασίστες».