Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις

Ο Ιχλάκ Αχμέντ στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας

Μέσα από δυο περιστατικά που κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα η ΚΕΕΡΦΑ, αναδεικνύεται η απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης από τη μια και οι ρατσιστικές πρακτικές των φασιστοειδών αφεντικών από την άλλη.

Στη μια περίπτωση ο Ιχλάκ Αχμέντ, 40 ετών μετανάστης, ήταν ένας από τους χίλιους που βρέθηκαν στην Αμυγδαλέζα με τις επιχειρήσεις σκούπα του Θεοδωρικάκου. Είναι χρονίως πάσχων από δερματικό νόσημα και για αυτό τον παρακολουθούσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός. Με την φυλάκισή του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας αποκλείστηκε από την πρόσβασή του στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε ενώ πέρα από μια επίσκεψη δεν του δόθηκε δυνατότητα να μεταβεί σε νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με την καταγγελία «Αρνείται να πάρει φαγητό μέρες τώρα και ζητά επίμονα από τους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Στις κραυγές πόνου οι αστυνομικοί απαντάνε με σιωπή. Καλούμε την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ να παρέμβουν για την σωτηρία της ζωής του Ιχλάκ Αχμέντ. Απαιτούμε να σταματήσει ο βάρβαρος εγκλεισμός του, να του δοθεί αμέσως αξιοπρεπής περίθαλψη. Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπα και να πάρουν χαρτιά».

Με τη δεύτερη καταγγελία, προστίθεται ένα ακόμα περιστατικό στην αλυσίδα εργοδοτικής ρατσιστικής βίας που έχει αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα: Στις 14/6 τα μεσάνυχτα κτηνοτρόφος εργοδότης μαζί με άλλον ένα φίλο του εισέβαλαν στο σπίτι δύο εργατών από το Πακιστάν, του Αϊάζ Αχμέντ και του Ασίφ Αλί, στους οποίους χρωστούσαν δεδουλευμένα δυο μηνών. Πρόκειται για κτηνοτροφική μονάδα προβάτων στην Ασβεστόπετρα Εορδαίας. Αντί να τους πληρώσουν τα δεδουλευμένα τους αντιμετώπισαν με τον πιο βάρβαρο ρατσισμό, τους βασάνισαν, τους απήγαγαν και τους απείλησαν με θάνατο αν δεν φύγουν από την Ελλάδα. 

Κρατούσαν ο ένας καραμπίνα και ο άλλος πιστόλι και φώναζαν «Μαζέψτε τα πράγματα σας. Εσύ Πακιστανός μου ζητάς λεφτά; Θα φύγετε από την Ελλάδα. Δεν μπορείτε να δουλέψετε εδώ πουθενά αλλού. Αν δεν φύγετε θα σας κόψω το λαιμό».

Όπως λένε οι μετανάστες εργάτες, «μας κρεμάσανε τις βαλίτσες στο λαιμό και μας χτυπούσαν ασταμάτητα με γροθιές. Μας έβαλαν με το ζόρι στο αυτοκίνητό τους και μας πέταξαν σε ένα δάσος μακριά αφού οδήγησαν περίπου μία ώρα. Και μας είπαν ξανά “αν δουλέψεις σε άλλον και σε δω θα σας σκοτώσω”.

Παγώσαμε από το φόβο. Αλλάξαμε ρούχα και αρχίσαμε να περπατάμε. Τρεις ώρες μετά ξημέρωσε και αρχίσαμε να περπατάμε σε ένα δρόμο. Μετά από δύο ώρες περπάτημα φτάσαμε σε κατοικημένη περιοχή. Και μετά βρήκαμε το Αστυνομικό Τμήμα όπου και καταγγείλαμε την ρατσιστική βία του εργοδότη». 

Η Αστυνομία συνέλαβε τους δράστες και συνεργάτες τους. Ο Ασίφ Αλί έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο της Κοζάνης μετά από το βασανισμό του. Όμως η Αστυνομία συνέλαβε και τα θύματα της ρατσιστικής εργοδοτικής βίας! 

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Μέσα σε ένα μήνα είχαμε άλλα δύο περιστατικά σε βάρος μεταναστών οικοδόμων. Το ένα στον Κίσσαμο της Κρήτης και το άλλο στο Σίφνο» θυμίζει η ΚΕΕΡΦΑ και συνεχίζει: 

«Ζητάμε να τιμωρηθούν οι εργοδότες και να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως οι μετανάστες εργάτες. Είναι αδιανόητο να οδηγηθούν σε σύλληψη και απέλαση οι μετανάστες εργάτες και να δικαιωθούν τα αφεντικά που απείλησαν ότι θα τους αφαιρέσουν τη ζωή για να τους έχουν απλήρωτους σκλάβους».

Την Δευτέρα 20/6 νέα καταγγελία ήρθε στην επιφάνεια για επίθεση νεοναζί σε Πακιστανό μετανάστη στο Χαλάνδρι.