Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δεύτερη δίκη Χρυσής Αυγής: Συνέχεια στις 6 Ιούλη

Κάλεσμα για συγκέντρωση στις 6/7, στην δεύτερη δικάσιμο της δίκης της Χρυσής Αυγής, έβγαλε η ΚΕΕΡΦΑ. Με παρουσία στο Εφετείο από τις 9πμ, το αντιφασιστικό κίνημα στέκεται για μια ακόμη φορά στο πλευρό των θυμάτων της ΧΑ και των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη.

Η ΚΕΕΡΦΑ τύπωσε προκήρυξη την οποία κυκλοφόρησε μαζικά στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ 1-3 Ιούλη, στην οποία ανάμεσα σε άλλα τονίζει: “Πρόκειται για εκδίκαση από την αρχή και καμιά υποτίμηση δεν χωρά. Είναι λάθος η εκτίμηση ότι υποχώρησε η φασιστική απειλή αφού η συμμορία του Μιχαλολιάκου καταδικάστηκε στα δικαστήρια, διασπάστηκε και πετάχτηκε έξω από τη Βουλή.

Ο Χίτλερ φυλακίστηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 1923 αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ανασυντάξει τις δυνάμεις των ναζί και να τους οδηγήσει στην εξουσία, ανοίγοντας τον δρόμο για το Ολοκαύτωμα και τη σφαγή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η νέα δίκη θα χρειαστεί περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί... Με νέα σύνθεση, στο Α' Πενταμελές Εφετείο, είναι μάχη να μην μειωθούν οι ποινές τους ή να αθωωθούν αλλά και για να αυξηθούν για το διευθυντήριο των νεοναζί και των επίδοξων δολοφόνων του Αμπουζίντ Εμπάρακ...

Οι ρατσιστικές πολιτικές έχουν ανοίξει την όρεξη στους φασίστες που επιχειρούν να ανασυνταχθούν και προχωράνε σε οργανωμένες επιθέσεις... Γι' αυτό είναι ώρα να δυναμώσουμε το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα για να οργανώσουμε τις μάχες με την κυβέρνηση που τους ανοίγει το δρόμο, ενωτικά και με το οργανωμένο εργατικό κίνημα μπροστά. Να οργανώσουμε την καμπάνια για τη νέα δίκη της Χρυσής Αυγής για να τους καταδικάσουμε τελεσίδικα, την καμπάνια για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και και την κυβερνητική επίθεση κατά των προσφύγων από τα σύνορα μέχρι τις γειτονιές μας”.