Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ελαιώνας: Η εκκένωση του καμπ δεν περνά

14/7, Πρόσφυγες από το καμπ Ελαιώνα συμμετέχουν στο Πανεκπαιδευτικο συλλαλητήριο. Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης. Κάτω: Κινητοποίηση - διαμαρτυρία προσφύγων στην πύλη καμπ. Φωτό: Αφροδίτη Φράγκου

Συνεχίζουν την αντίσταση στη ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα οι πρόσφυγες και οι προσφύγισσες του καμπ. Στις 22/7 η διοίκηση του Ελαιώνα έφερε πούλμαν προκειμένου να απομακρύνει έναν αριθμό από τους/τις κατοίκους του καμπ από́ τον αστικό́ ιστό́, στέλνοντάς τους σε απόμακρα καμπ. 

Οι προσφύγισσες αρνηθήκαν να μπουν παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, διεκδικώντας σταθερή στέγη εντός της πόλης. Όπως τονίζουν οι ίδιοι, οι πιέσεις την ημέρα εκείνη είχαν ξεκινήσει από τις 3 και τις 4 τα ξημερώματα!

Δεκάδες βγήκαν στην πύλη του καμπ από τις 6πμ, μπλοκάροντάς την και επιτρέποντας την είσοδο μόνο στα απαραίτητα οχήματα, όπως το απορριμματοφόρο. Για ώρες με μουσική και συνθήματα έδειξαν τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τη μάχη, ενώ κατήγγειλαν ξανά τις άθλιες συνθήκες ζωής στις οποίες έχει οδηγήσει η εσκεμμένη εγκατάλειψη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στάλθηκε ξανά το πούλμαν, χωρίς ωστόσο να κατορθωθεί η απομάκρυνσή τους.