Εργατικό κίνημα
Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης: Όλοι στην διαδήλωση της ΔΕΘ 10/9

13/7, Aπεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων σε Επισιτισμό-Τουρισμό. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω η κυβέρνηση της ακρίβειας, της φτώχειας και του πολέμου» κυκλοφορεί η προκήρυξη του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης για το μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Ο Συντονισμός καλεί προσυγκέντρωση στις 5.30μμ, Εγνατία και Αγ. Σοφίας, και συμμετοχή στη συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 6μμ στο Άγαλμα του Βενιζέλου. 

«Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη, στο μεγάλο συλλαλητήριο των Συνδικάτων την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ. Θα διαδηλώσουμε όλοι μαζί, σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, κλιμακώνοντας τη σύγκρουση με την κυβέρνηση της ακρίβειας, που κάνει πλάτες στους κερδοσκόπους και βγάζει τον βιαστή Λιγνάδη από τη φυλακή. Η επιτυχία του συλλαλητήριου στη ΔΕΘ θα ανοίξει τον δρόμο για να κλιμακώσουμε, σε ένα καυτό απεργιακό κύμα το φθινόπωρο, που θα τσακίσει αυτήν την κυβέρνηση της ακρίβειας, της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων, της μεγαλύτερης εμπλοκής στον πόλεμο», αναφέρει η προκήρυξη του Συντονισμού.

Πρόκληση

Και συνεχίζει: «Για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας, με Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις. Για την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και όλων των δημόσιων επιχειρήσεων που η ιδιωτικοποίησή τους έχει εκτινάξει στα ύψη τα τιμολόγια. Για να σταματήσουμε την ελληνική εμπλοκή στον παρατεταμένο πόλεμο της Ουκρανίας. Γιατί είναι πρόκληση να ξοδεύουν πάνω από 10 δις ευρώ για F-35, φρεγάτες και Ραφάλ, και την ίδια ώρα να δίνουν ψίχουλα στον κόσμο της δουλειάς, στην Υγεία και την Παιδεία.

Θα διαδηλώσουμε μαζί με τους αντιπολεμικούς αγωνιστές για να σταματήσουμε τον αντιδραστικό πόλεμο του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας πάνω στο κουφάρι της Ουκρανίας. Θα διαδηλώσουμε μαζί με το αντιρατσιστικό κίνημα, για να απαιτήσουμε ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μαζί με το κίνημα ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή που σπέρνει ο καπιταλισμός και είτε πνίγει τον κόσμο στις πλημμύρες του χειμώνα, είτε τον καίει στις φωτιές του καλοκαιριού». 

• Τα πούλμαν του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης από την Αθήνα θα αναχωρήσουν στις 8πμ από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (28ης Οκτωβρίου 44). Κλείστε θέσεις στα τηλέφωνα 6944058157 και 6942894311