Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Όχι στη ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα

Δευτέρα 8/8, Κινητοποίση προσφύγων στον Ελαιώνα. Φωτό: Τάνια Βριζάκη

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν στις 8 Αυγούστου οι πρόσφυγες και οι προσφύγισσες που ζουν στο καμπ του Ελαιώνα, για να καταγγείλουν την νέα προσπάθεια που γίνεται να κλείσει το καμπ μέσα στον Αύγουστο. 

Γίνονται εβδομαδιαίες εξώσεις, με πούλμαν να έρχονται στην είσοδο της δομής για να πάρουν οικογένειες τις οποίες έχει φροντίσει να εκφοβίσει η διοίκηση του καμπ όλες τις προηγούμενες ημέρες. Το δεύτερο πούλμαν για τον Αύγουστο έφτασε στις 4 το πρωί της 8/8. Πληροφορίες από το καμπ λένε ότι στις 16 του μήνα προγραμματίζεται η μεγαλύτερη επιχείρηση έξωσης.

Οι πρόσφυγες/ισσες, μιλώντας στην κινητοποίηση περιέγραψαν τη χειροτέρευση των συνθηκών λόγω των απολύσεων εργαζόμενων της δομής. Είναι πλέον ελάχιστοι/ες αυτοί/ ές που δικαιούνται φαγητό από το καμπ με αποτέλεσμα ακόμη και μικρά παιδιά να μην έχουν να φάνε. Ζήτησαν από τον κόσμο τη συμπαράστασή του καθώς και από τους δημοσιογράφους να κάνουν γνωστό το μήνυμά τους. Τέλος, κάλεσαν σε συγκέντρωση στην είσοδο του καμπ στις 5πμ της 16 Αυγούστου, ώστε να εμποδιστεί η προσπάθεια έξωσης.

Η ΚΕΕΡΦΑ έβγαλε ανακοίνωση – προκήρυξη, την οποία μοίρασε και στη συγκέντρωση στον Ελαιώνα. Αναφέρει μεταξύ άλλων: “Καλούμε τα συνδικάτα να μπουν μπροστά. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη πάρει ξεκάθαρη θέση «κανένα προσφυγόπουλο εκτός σχολικής μονάδας». Να πάρουν θέση τα Σωματεία των εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας και όλους τους υπόλοιπους Δήμους. Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες. Σχολεία, Νοσοκομεία, Δουλειές για όλες και όλους”. Χαιρετίζοντας εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ τη συγκέντρωση, η Τάνια Βριζάκη, κάλεσε επίσης όλους και όλες στη ΔΕΘ.