Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Με πλάτες της ΕΛΑΣ: Φασιστική επίθεση σε μετανάστη ντελιβερά

Ο Μαλίκ Αλί μετά την φασιστική επίθεση

Νέα οργανωμένη ρατσιστική επίθεση από τάγμα εφόδου φασιστών φέρνει στη δημοσιότητα καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ. Στις 3/9, ο 45χρονος Πακιστανός εργάτης Μαλίκ Αλί, ντελιβεράς, δέχτηκε επίθεση από ομάδα τεσσάρων ατόμων στην πλατεία Αγίου Παύλου στο κέντρο της Αθήνας. Αμέσως μετά από απειλές τον χτύπησαν στο κεφάλι, στα χέρια, την πλάτη και τα πόδια. Μάλιστα οι δυο φασίστες πήραν μαζί τους ρόπαλα που είχαν στην πλατεία. Η επίθεση τού προκάλεσε πολλαπλά τραύματα ενώ χρειάστηκε να κάνει και δώδεκα ράμματα στο κεφάλι. Η ίδια ομάδα φασιστών είχε πριν λίγο επιτεθεί και σε μετανάστες από το Μπανγκλαντές.

Η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ αναδεικνύει επιπλέον και τη συνεργασία ΕΛΑΣ – ταγμάτων εφόδου, αφού οι προσπάθειες των αστυνομικών να εμποδίσουν το θύμα από το να κινηθεί νομικά ήταν τεράστιες. Αφού προσήγαγαν τόσο τον ίδιο όσο και τους δράστες στο ΑΤ Ομόνοιας, υπέδειξαν στο θύμα να μην κάνει μήνυση, με τη γνωστή απειλητική υπενθύμιση ότι μπορούν και οι δράστες να κάνουν μήνυση. Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, άφησε το θύμα και τους θύτες να φύγουν την ίδια ώρα με αποτέλεσμα ο μετανάστης να φοβηθεί για νέα επίθεση. Η συγκάλυψη όμως δε σταματάει εκεί: όταν το θύμα πήγε την επόμενη μέρα, όπως του είχαν πει οι αστυνομικοί, να κάνει τη μήνυση, του είπαν να περάσει αργά το βράδυ. Κι όταν ο δικηγόρος του ζήτησε απόσπασμα από το βιβλίο συμβάντων του είπαν ότι θα του δοθεί σε 10 μέρες.

Απειλή

Ο Μαλίκ Αλί είπε επίσης στην ΚΕΕΡΦΑ ότι και ο αδελφός του έχει υπάρξει θύμα επίθεσης των ταγμάτων εφόδου. Ήταν το 2012, όταν τα αίσχη της τότε κυβέρνησης ΝΔ σε βάρος των μεταναστών άνοιγαν τον δρόμο στο ρατσιστικό έγκλημα των φασιστών να αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις. Πρόκειται για μια απειλή που ξανακάνει την εμφάνισή της και σήμερα, πάλι με τη συστηματική καλλιέργεια του ρατσισμού από την κυβέρνηση.

Όπως υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της: «Οι επιθέσεις των φασιστών κατά μεταναστών εργατών έχουν πυκνώσει καθώς η κυβέρνηση με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, με αρκετή ένταση στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, η επιχείριση εκκένωσης του Ελαιώνα και τα δολοφνικά pushbacks στα σύνορα, έχουν ανοίξει την όρεξη στους φασίστες. Η κυβέρνηση των υποκλοπών τους κάνει πλάτη διαρκώς για να διασωθεί στις εκλογές».

Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει επιπλέον στην ανακοίνωσή της ότι οι αστυνομικοί δεν κάλεσαν το ασθενοφόρο όταν έπρεπε, ενώ προσπάθησαν έντονα να πείσουν τον Μαλίκ Αλί να δεχτεί τη “συγγνώμη” των φασιστών ώστε να λήξει το θέμα χωρίς δικαστική συνέχεια. Όμως ο μετανάστης εργάτης θα κάνει καταγγελία στο τμήμα ρατσιστικής βίας. Η ανακοίνωση κλείνει: «Καλούμε το ΕΚΑ, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, το ΣΒΕΟΔ να καταγγείλουμε τους φασίστες υπερασπίζοντας τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών για μια καλύτερη ζωή».