Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Στο πλευρό του Μαλίκ

Ο Μαλίκ Αλί δείχνει την μπλούζα του γεμάτη αίμα. Φωτό: ΚΕΕΡΦΑ

Τη συνέχιση της απόπειρας συγκάλυψης της επίθεσης που έγινε στις 3/9 σε βάρος του Πακιστανού ντελιβερά Μαλίκ Αλί στην πλατεία Αγίου Παύλου στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ. Ο Μαλίκ Αλί είχε αναγνωρίσει τους δράστες της επίθεσης ενώπιον αστυνομικών στο ΑΤ Ομόνοιας το ίδιο βράδυ. Αφού τον απέτρεψαν από το να υποβάλει μήνυση, το θύμα πήγε στο τμήμα στις 5/9 με δικηγόρο και ξανά το βράδυ. Και τις δυο φορές αρνήθηκαν να του δώσουν τα στοιχεία των δραστών. 

Σύμφωνα με νέα καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, ο Μαλίκ αναγκάστηκε στις 6/9 να υποβάλει στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας μήνυση κατά «αγνώστων» δραστών! Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει: “Η αστυνομία τους ξέρει, αλλά αρνείται να δώσει τα στοιχεία στον Μαλικ και στον δικηγόρο του. Κύριε Θεοδωρικάκο αν αυτό δεν είναι συγκάλυψη, ατιμωρησία και ανοχή δραστών ρατσιστικής και φασιστικής βίας από το Α.Τ. Ομονοίας και την Ελληνική Αστυνομία, τότε τι είναι;”

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση συμπαράστασης στον Μαλίκ Αλί καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, στις 19/9, 5:30μμ στην πλατεία Αγίου Παύλου.