Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Φεστιβάλ “Metal Solid@rity” 8/10

Το πρώτο αντιφασιστικό μέταλ φεστιβάλ, “Metal Solid@rity” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτώβρη στη Γεωπονική Σχολή – συνδεδεμένο με την επέτειο της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, αλλά και σαν μια έμπρακτη απάντηση στην προσπάθεια εταιριών να ξεπλύνουν συγκροτήματα με ακροδεξιές συνδέσεις ώστε να βγάλουν λεφτά.

Όπως τονίζει η διοργανώτρια πρωτοβουλία στο κάλεσμά της: «Μουσικοί, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, φίλοι της μουσικής μας, άνθρωποι... Για να ακούσουμε live τις μουσικές μας. Για να στείλουμε ένα σαφές και δυνατό μήνυμα αντίστασης. Για να φτιάξουμε μια κοινότητα ανθρώπων που θα κάνουν την μουσική που αγαπάμε, χώρο αλληλεγγύης, σεβασμού και συλλογικής δημιουργίας.

Απέναντι... Στην καθημερινή απαξίωση της ζωής και της αξιοπρέπειας μας από το κράτος. Στο φασισμό που σηκώνει κεφάλι. Στον ρατσισμό και τη ξενοφοβία που μολύνει την κοινωνία και τις ψυχές μας, που οργανώνει φόνους στα σύνορα και στις θάλασσες. Στην πατριαρχία και την ματσίλα που δολοφονεί και τρομοκρατεί».

Συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες συνελεύσεις για την οργάνωση του φεστιβάλ, κάθε Πέμπτη στις 8μμ. στην ταράτσα του χώρου 2510 (Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια). Στις 29/9 η συνέλευση θα γίνει στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια).