Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
1η Νοέμβρη: Αντιφασιστική διαδήλωση στο Ν. Ηράκλειο

1/11/2018, Αντιφασιστική πορεία στο Ν.Ηράκλειο. Φωτό: Αφροδίτη Φράγκου

Μαζικές διαστάσεις παίρνει η σύσκεψη που κάλεσε το δημοτικό σχήμα Εκτός των Τειχών στο Μαρούσι, την προηγούμενη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, με στόχο τον συντονισμό της αντιφασιστικής δράσης στα Βόρεια Προάστια μετά και την επίθεση των φασιστών σε μαθητές/τριες της ομάδας Anticapitalista και σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο 1ο ΕΠΑΛ Μαρουσιού.

Το κοινό κείμενο, που μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο: "Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας", υπογράφεται από τοπικούς συλλόγους δασκάλων και καθηγητών, συλλόγους γονέων και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου,  δημοτικά σχήματα, πολιτιστικούς συλλόγους και αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές κινήσεις και καλεί σε δύο μαζικές δράσεις. Σε αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοέμβρη, στις 7μμ, στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου και σε αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο 12 Νοέμβρη στο Μαρούσι.

Η αντιφασιστική διαδήλωση, στη 1 Νοέμβρη, έχει τεράστια σημασία. Είναι η μέρα που φασίστες, τα τελευταία χρόνια, επιχειρούν να κάνουν επίδειξη δύναμης, με την προστασία της αστυνομίας, μπροστά από τα παλιά τους γραφεία στο Ηράκλειο.   

Το αντιφασιστικό κίνημα απαντάει με μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις όλο αυτά τα χρόνια. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Ιδιαίτερα φέτος που οι φασίστες προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει απλόχερα όλα τα περιθώρια για την ανασυγκρότηση των φασιστών. Από την ανοχή στις ναζιστικές προκλήσεις του Πλεύρη κατά της Μάγδας Φύσσα στο δικαστήριο, μέχρι την υιοθέτηση της ρατσιστικής και σεξιστικής τους ατζέντας. Από τη ρατσιστική πολιτική των δολοφονικών επαναπροωθήσεων στα σύνορα μέχρι την νομιμοποίηση και συνεργασία με την κυβέρνηση της φασίστριας Μελόνι στην Ιταλία. 

Αυτή είναι η πολιτική που αποθρασύνει τους φασίστες να προχωράνε σε οργανωμένες επιθέσεις όπως στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου και πιο πριν σε αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ στη πλατεία Ηρακλείου και σε μεμονωμένους αντιφασίστες. Και όλα αυτά με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας που είναι "απασχολημένη" να χτυπάει τους απεργούς της Μαλαματίνα, τους φοιτητές στα πανεπιστήμια και στις διαδηλώσεις, κατοίκους και γονείς στα Εξάρχεια και στο Λόφο του Στρέφη. 

Όλες και όλοι, ενωτικά, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στη φασιστική απειλή, και στις συνθήκες που επωάζουν το αυγό του φασισμού, με την μαζική παρουσία την Τρίτη 1 Νοέμβρη στις 7 μμ στη πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου.