Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Έκθεση στο Μπραχάμι 13-27/11

Σε εξέλιξη μέχρι τις 27 Νοεμβρίου είναι η έκθεση «Let the children talk» στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Αγ. Δημήτριο. Κοινός παρονομαστής των έργων -φωτογραφικών, οπτικοακουστικών, εικαστικών- είναι τα παιδιά πρόσφυγες.

Όπως περιγράφουν την έκθεση οι συντελεστές της: «Ντοκουμέντα και καταγραφές της τελευταίας δεκαετίας θα συνυπάρξουν με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και μαζί θα συνθέσουν μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να παρακινηθούν πάνω σε ένα ζήτημα που δεν σταματάει δυστυχώς να είναι επίκαιρο. Παιδιά πρόσφυγες, παιδιά σε αγκαλιές ή μόνα, παιδιά ασυνόδευτα, παιδιά που έχουν χωριστεί από την οικογένειά τους, γεμίζουν τους τοίχους ενός κτιρίου ενώ παράλληλα ιστορίες και σκέψεις, σαν νήματα, χαρτογραφούν διαδρομές και πορείες φτιάχνοντας μικρά σύμπαντα. Φωτογραφικά στιγμιότυπα μπλέκονται με ψηφιακές καταγραφές και εικαστικές παρεμβάσεις και δημιουργούν έναν καλλιτεχνικό ‘παιδότοπο’, σε έναν χώρο με έντονη ιστορία, στο Πάρκο του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο».  

Το Σάββατο 19/11 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης με θέμα «Το ιστορικό νήμα της προσφυγιάς στην Ελλάδα», ενώ το Σάββατο 26/11, στις 7μμ θα γίνει συζήτηση με θέμα «Το πλαίσιο ένταξης των παιδιών προσφύγων στη σημερινή κοινωνία» στην οποία έχει καλεστεί να παρέμβει μεταξύ άλλων ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου.

ΙΝFO 
Let the children talk
13 με 27 Νοεμβρίου 2022
Πάρκο Ασυρμάτου, Κτήριο 1, Άγιος Δημήτριος
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 18:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη.