Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ανοιχτή σύσκεψη καλεί η ΚΕΕΡΦΑ

Σε ανοιχτή αντιφασιστική σύσκεψη καλεί η ΚΕΕΡΦΑ την Παρασκευή 10 Φλεβάρη στις 6μμ στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5) για την οργάνωση του συλλαλητηρίου στις 18 Μάρτη Διεθνούς Ημέρας Δράσης Ενάντια στο Ρατσισμό και τους Φασίστες, στις 3μμ στην Ομόνοια. 

Στο κάλεσμά της θέτει τους βασικούς άξονες που έχει να παλέψει το αντιρατσιστικό κι αντιφασιστικό κίνημα στο δρόμο για τις 18 Μάρτη:

«Στις 18 Μάρτη διαδηλώνουμε για να βάλουμε φρένο στον ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης που στρώνει το δρόμο στους φασίστες. Την ίδια μέρα ξεδιπλώνεται διεθνώς ένα κύμα κινητοποιήσεων κατά του ρατσισμού και του φασισμού. 

Η κυβέρνηση των Πάτσηδων, των αρπακτικών του κέρδους που σπέρνει τη φτώχεια με την ακρίβεια, που ρημάζει την Παιδεία, που καλύπτει βιαστές από τους Λιγνάδηδες μέχρι τους Μίχους του Κολωνού, έχει το θράσος να βάζει στο στόχαστρο την προσφυγιά και το κίνημα αλληλεγγύης. Προχωρά σε προκλητικές διώξεις, δίκες παρωδία στη Λέσβο, κυνήγι μαγισσών σε βάρος οργανώσεων που παρέχουν νομική στήριξη στους κατατρεγμένους και αποκαλύπτουν τα αίσχη των επαναπροωθήσεων στα σύνορα. Χάδια για τους παπάδες της Κιβωτού του Κόσμου, διώξεις για τον Π. Δημητρά, τον Τόμι Ολσεν και στοχοποίηση μαχόμενων δικηγόρων, όπως της Ευγενίας Κουνιάκη και άλλων, μόνο και μόνο γιατί υπερασπίζουν το δικαίωμα στο άσυλο που το τσαλαπάτησε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις με τους φράχτες στον Εβρο και τα στρατόπεδα γκέτο έξω από τις πόλεις. 

Είναι μια κυβέρνηση των βαμπίρ που πανηγυρίζουν ξεδιάντροπα γιατί σφράγισαν τα σύνορα και γέμισαν τη θάλασσα και τον ‘Εβρο με τα πνιγμένα κορμιά χιλιάδων κατατρεγμένων μανάδων και παιδιών. Την ίδια ώρα κομπάζουν για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο και τις προσλήψεις συνοριοφυλάκων που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών λειτουργών και προσωπικού στους Δήμους. Η εκστρατεία των ψεμάτων Μητσοτάκη-Μηταράκη αμφισβητεί ακόμη και τη μάνα που κατήγγειλε τις επαναπροωθήσεις των 38 προσφύγων στη νησίδα του Έβρου και την απώλεια του παιδιού τους και μας ζητά να πιστεύουμε τους πολεμοκάπηλους που χύνουν δηλητήριο για την προσφυγιά ως εισβολή(!) και ότι τάχα αντιμάχονται τους διακινητές.

Επίμονη δράση 

Στην πράξη η πολιτική τους ανεβάζει τα κέρδη τους και τους θρέφει. Είναι οι πολιτικές που στρώνουν το δρόμο για την ανάκαμψη των φασιστών. Το αντιφασιστικό κίνημα με την επίμονη δράση του τσάκισε τους ναζί της Χρυσής Αυγής και τους οδήγησε στη φυλακή ως εγκληματική οργάνωση. Και τώρα η ΝΔ ενεργοποιεί ξανά τη θεωρία των δύο άκρων εξισώνοντας το φασισμό με την αριστερά που συγκρούεται με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της αδικίας, του ρατσισμού και του σεξισμού και προωθεί στη Βουλή ρυθμίσεις χάδια για τους φασίστες. 

Στην πράξη η κυβέρνηση άφησε τον Κασιδιάρη να οργανώνει νέα φασιστική συμμορία μέσα από τη φυλακή. Ξεδιάντροπα κάλυψε την ναζιστική φιέστα, δήθεν βιβλιοπαρουσίαση, στο Π. Φάληρο με την συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ και των ΜΑΤ, όπως και για τα Ίμια. Είναι η συνέχεια της παράδοσης της ΝΔ να τα έχει καλά με το ακροδεξιό και φασιστικό υπόγειο της δεξιάς πολυκατοικίας ενώ στις γραμμές της έχει μεταγράψει τα κεντρικά στελέχη των φασιστών του ΛΑΟΣ, τους Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη. 

Είναι το κόμμα που το 2012-2013 πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ανέθεσε στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής του ομάδας Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Κασιδιάρη για να ψηφίζει η Χρυσή Αυγή τα νομοσχέδιά της στη Βουλή. Είναι η ίδια κυβέρνηση που μετέτρεψε την κηδεία του έκπτωτου Κωνσταντίνου σε ευκαιρία για γέφυρες με τους φασίστες και τους χουντικούς. Είναι αυτή που έσφιξε αμέσως το χέρι στη μουσολινική Μελόνι, νομιμοποιώντας τη πρώτη φασίστρια πρωθυπουργό στην Ευρώπη μετά την συντριβή του ναζισμού και του φασισμού. 

Η δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο στους φασίστες των ορφανών της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε η Βουλή, ούτε ο Άρειος Πάγος, αλλά ένα δυνατό αντιφασιστικό κίνημα που δεν θα τους αφήσει ούτε σπιθαμή γης να πατάνε και να βρωμίζουν τις γειτονιές μας. Δεν θα επιτρέψουμε στους λύκους να γυροφέρνουν στις γειτονιές μας φορώντας το μανδύα του «νόμιμου κόμματος». Γι’ αυτό και τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι εργαζόμενοι και η νεολαία που δίνουμε μάχες ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές στην Παιδεία και την Υγεία έχουμε να δώσουμε τη μάχη για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, ενάντια στα στρατόπεδα-γκέτο που εξοντώνουν πρόσφυγες, για άσυλο, χαρτιά και στέγη μέσα στις πόλεις, για να μείνουν οι φασίστες στη φυλακή με νέα καταδίκη στη δίκη της ΧΑ στο Εφετείο».