Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο

18/9/22, Ο πατέρας του Βασίλη Μαγγου, Γιάννης, στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Την Τέταρτη 15 Μαρτίου θα γίνει η δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος στις 14 Ιούνη του 2020 είχε υποστεί άγρια βασανιστήρια από αστυνομικούς και λίγες μέρες αργότερα έφυγε από τη ζωή. 

Ο πατέρας του Γιάννης Μάγγος, από την πρώτη στιγμή παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη διεκδικώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του γιού του. Σε δήλωσή του εν όψει της δίκης σημειώνει: 

«Εκφράζουμε την πεποίθηση πως το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο στις 15 Μαρτίου 2023 δικάζει μόνο το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που προξένησαν οι αστυνομικοί στον γιο μας Βασίλειο Μάγγο, θα συνταχθεί προς τις κατευθύνσεις που θέτει η εισαγγελική διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Η ανωτέρω διάταξη,  η οποία μας κοινοποιήθηκε πρόσφατα μετά από προσφυγή μας, ζητά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για το κακούργημα των βασανιστηρίων. 

Ευελπιστούμε ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο δε θα βιαστεί να κλείσει την υπόθεση στο χαμηλότερο δυνατό ποινικό επίπεδο. Η υπόθεση πρέπει να κριθεί συνολικά και για όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς από το αρμόδιο δικαστήριο κακουργημάτων».