Εργατικό κίνημα
Επισιτισμός-τουρισμός: Απεργιακό τριήμερο 29-30/4

Εργατική Πρωτομαγιά 2023 στην Αθήνα. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Σε νέο απεργιακό τριήμερο προχώρησαν οι διανομείς της Wolt στις 29-30 Απρίλη και την Πρωτομαγιά. Η μάχη ενάντια στις μειώσεις των αμοιβών τους με τον νέο αλγόριθμο της εταιρίας που μπορεί να ανεβοκατεβάζει -κυρίως κατεβάζει- τις τιμές κατά το δοκούν δεν έχει τελειώσει. Το ίδιο και η μάχη όλων των διανομέων δικύκλου για να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα, ενάντια στην επικίνδυνη για τη ζωή τους εντατικοποίηση και για μέτρα ασφαλείας. 

Την ίδια ώρα, ένας ολόκληρος κλάδος στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, στενάζει από την ανασφάλιστη εργασία, τους εξοντωτικούς ρυθμούς και την εργοδοτική τρομοκρατία ενόψει και της σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Για άλλη μια χρονιά, ο Τουρισμός ετοιμάζεται να σπάσει νέα ρεκόρ για τα κέρδη των αφεντικών, χέρι-χέρι με τα ρεκόρ στην εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Μέσα στην τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην κλιμάκωση των αντεργατικών επιθέσεων, αυτά τα κομμάτια της εργατικής τάξης ξεσηκώθηκαν, οργανώθηκαν, πλημμύρισαν τους δρόμους και έγιναν αναφορά σε όλο το εργατικό κίνημα. Ο δρόμος για τη νίκη περνάει μέσα από τον κοινό απεργιακό βηματισμό τους. Διανομείς, ξενοδοχοϋπάλληλοι, σερβιτόροι, ψήστες, μπουφετζήδες, εργαζόμενοι σε φούρνους και catering, όλοι και όλες μαζί στον αγώνα, έχουν δύναμη πολλαπλάσια μεγαλύτερη από τα μεγάλα αφεντικά του κλάδου και οποιαδήποτε κυβέρνηση. Η αντικαπιταλιστική κίνηση στον Επισιτισμό-Τουρισμό “Καμαριέρα” οργανώνει προς αυτή την κατεύθυνση, καλώντας την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού να πάρουν νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.