Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Πύλος: Δεν ξεχνάμε!

Φωτό: ΚΕΕΡΦΑ

Με λουλούδια στα χέρια, ακτιβιστές, επιζήσαντες και συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου βρέθηκαν στην Καλαμάτα και τη Πύλο την Παρασκευή 27/10, σε μια ακόμα δράση μνήμης κι αναζήτησης δικαιοσύνης.

Η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” με τον πρόεδρο της Τζαβέντ Ασλάμ, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος με το Ναΐμ Ελγαντούρ και την Άννα Στάμου, δικηγόροι αλλά και αγωνιστές/ριες του κινήματος αλληλεγγύης από τη Καλαμάτα και τη Πύλο συνόδευσαν την αντιπροσωπεία. Αρχικά βρέθηκαν μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας για να υπογραμμίσουν ότι δεν θα ξεχαστούν οι ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, της πολιτικής των κλειστών συνόρων της κυβέρνησης και της ΕΕ-φρούριο που έχει μετατρέψει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο χιλιάδων προσφύγων. Ακολούθησε προσευχή στη μνήμη των θυμάτων σε θρησκευτικό χώρο λατρείας των μουσουλμάνων. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Μεθώνη για να επιβιβαστούν σε πλοιάριο και να ρίξουν στα νερά που πνίγηκαν οι πρόσφυγες λουλούδια στη μνήμη τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι «ο αγώνας για δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειές τους, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι της ρυμούλκησης του πλοιάριου που το οδήγησε στο βυθό της θάλασσας είναι υπόθεση όλων μας.

Έχουμε να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για ανοιχτά σύνορα την περίοδο που η σφαγή του Ισραηλινού στρατού κατοχής σε βάρος των Παλαιστίνιων προετοιμάζει νέες καραβιές προσφύγων».