Εργατικό κίνημα
ΓΝΑ Γεννηματάς: Εκλογές στα Σωματεία

22/2, Απεργία στην Υγεία. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Στις 28-29 Μάη το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΑ Γεννηματάς προχωράει σε εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του σωματείου και αντιπροσώπων για την ΠΟΕΔΗΝ. «Είναι κρίσιμο και στο Γεννηματάς να μαυριστεί η πολιτική της κυβέρνησης, της διοίκησης και των παρατρεχάμενων της», τονίζει η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, παράταξη που στηρίζεται από το Συντονιστικό Νοσοκομείων. 

«Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας ήταν και είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και για αυτό μετά από Πλεύρη και Χρυσοχοΐδη επέλεξε ο Μητσοτάκης τον άνθρωπο για να τελειώσει "επιτέλους" τη δουλειά... Από την άλλη μεριά υπάρχει η εικόνα της αντίστασης. Μόνο το 2023 έγιναν δεκάδες απεργιακές κινητοποιήσεις στην υγεία, με κορυφαίες την 48ωρη απεργία 29-30 Νοεμβρίου, τον ξεσηκωμό των επικουρικών 8 Δεκεμβρίου, τον ξεσηκωμό των ΣΟΧ και ΟΑΕΔ στις αρχές του 2024.

...Στο νοσοκομείο μας η οργή και η αγανάκτηση περισσεύουν, οι παραιτήσεις μαίνονται. Το μόνο εμπόδιο που βρήκαμε ήταν η πλειοψηφία του ΔΣ. Η ΔΑΚΕ δεν τήρησε καν τα προσχήματα. Πρωτοστάτησε στη διάλυση του σωματείου ή στην προσπάθεια για τη διάλυση του, για να είμαστε ακριβείς... Πάντα ήταν με τη μεριά της διοίκησης και του υπουργείου, ρίχνοντας λάσπη στην Αριστερά. Πάνω από όλα ήταν εχθρικοί στις απεργίες, κινήθηκαν ανοιχτά απεργοσπαστικά και απέφυγαν τη δημοκρατία στο σωματείο μετά βδελυγμίας, αρνούμενοι την διενέργεια γενικών συνελεύσεων. Από κοντά και η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΞΙΩΝ (ΠΑΣΚΕ), που συστηματικά στήριζαν τη ΔΑΚΕ.

...Παρόλο που είχαμε 3 στις 13 έδρες στο σωματείο πρωτοστατήσαμε, ώστε να βγει μπροστά η οργή απεργιακά και μαχητικά. Οι πρωτοβουλίες που πήραμε πέτυχαν. Από τη διάσωση της Γυναικολογικής κλινικής μέχρι την κινητοποίηση απέναντι στη φιέστα του Πλεύρη στα εγκαίνια της δωρεάς Λάτση στο ΤΕΠ ήμασταν όχι μόνο στην πρώτη γραμμή, αλλά ενωτικά, αιχμηρά και πολιτικά πήραμε τις πρωτοβουλίες... Και πρωτοστατήσαμε να συνδεθεί το υγειονομικό κίνημα με τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, τους φασίστες, τις γυναικοκτονίες, τη μάχη των ΛΟΑΤΚΙ για ίσα δικαιώματα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Γ.Ν.Α. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
 
Υποψήφιες/οι για ΔΣ Σωματείου και ΠΟΕΔΗΝ
 
ΑΓΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΒΡΥΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ)
ΖΑΪΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΑΡΑΜΠΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΤΣΟΥΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΛΕΦΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΜΑΝΩΛΑ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΪΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
ΠΑΠΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΡΟΜΠΟΛΑΚΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ (ΜΑΝΤΩ)
ΣΤΑΜΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ (ΦΟΥΛΗ)
ΦΑΡΑΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΑΛΙΟΡΗ ΙΟΥΛΙΑ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (ΠΟΠΗ)-υποψήφια για Εξελεγκτική Επιτροπή
ΧΑΡΧΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ