Όλοι μαζί, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

Αρχικά, ο Λοβέρδος υποδέχτηκε τους εργαζόμενους με μεγάλη δύναμη ΜΑΤ, ένα μέρος της οποίας είχε αποκλείσει την είσοδο, ενώ ένα άλλο είχε εισχωρήσει μέσα στο κτίριο κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζόμενων που φώναζαν “αυτό το υπουργείο δεν είναι της Υγείας, είναι των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας”. Στη συνέχεια όμως, αναγκάστηκαν κάτω από την ασφυκτική πίεση του κόσμου, να ανοίξουν την πόρτα. Οι εργαζόμενοι μπήκαν με συνθήματα στο κτίριο και έκαναν συνέλευση στο αμφιθέατρο.

Με πούλμαν

΄“Ξεκινήσαμε, τέσσερις, εφτά, έντεκα, εικοσιένας, πενήντα και ανεβαίνουμε, σήμερα κατεβήκαμε με πούλμαν από το Αγλαΐα Κυριακού” μας είπε ο Σάκης, εργαζόμενος στο νοσοκομείο. “Το νέο μισθολόγιο είναι άδικο, ο κόσμος ζορίζεται, όπως είναι η κατάσταση θα πάνε όλοι στα χωριά τους, δεν συμφέρει να δουλεύεις χωρίς να πληρώνεσαι.” Την ίδια στιγμή, άλλοι εργαζόμενοι περιέφεραν συμβολικά το φέρετρο που ετοιμάζει ο Λοβέρδος για τη Δημόσια Υγεία και το ΕΣΥ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν με πανώ οι εργαζόμενοι του Τζανείου, του Αγίου Σάββα, του Αγλαΐα Κυριακού, του Κρατικού Νίκαιας, του Ευαγγελισμού, του Γενικού Πατησίων, του Ελπίς, του νοσοκομείου Γεννηματάς, του νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού, του Αττικού, μετά από αποφάσεις σωματείων και υπό την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και όσοι εργαζόμενοι μπόρεσαν να κατέβουν από νοσοκομεία που οι σύλλογοι τους δεν είχαν πάρει αποφάσεις.

Με τέσσερα πούλμαν κατέβηκε στη συγκέντρωση το μαζικό μπλοκ των εργαζομένων στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά. “Η μαζική συγκέντρωση του κόσμου ενάντια στο νέο μισθολόγιο εκφράζει τη μαζική αγανάκτηση από τα κάτω των εργαζομένων στα νοσοκομεία”, μας είπε ο Σπύρος Παντελιός. “Στο Τζάνειο, έχουμε ξεκινήσει από τη Δευτέρα, κλείνοντας καθημερινά με μαζικές συγκεντρώσεις την πύλη του νοσοκομείου και κάνοντας γενικές συνελεύσεις. Στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να καταψηφιστούν τα κόμματα που με την πολιτική τους μας έφτασαν σε αυτήν την κατάσταση, καθώς και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για άμεση συνέχιση του αγώνα”.

Η προσπάθεια ορισμένων να διασπάσουν την κινητοποίηση - κάνοντας αδικαιολόγητη επίθεση σε εργαζόμενους, επειδή απλά και μόνο κρατούσαν σημαίες του ΠΑΜΕ, έπεσε στο κενό - καθώς κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση και την Τρόικα και όχι οι διασπαστικές φωνές που προσπαθούν να διοχετεύσουν την οργή του κόσμου σε λάθος κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δελτία “ειδήσεων” του Star και του Σκάι, άρπαξαν την ευκαιρία για να προβάλουν τις εικόνες με σχόλια ότι τάχα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πλακώνονται μεταξύ τους και είναι “ενάντια στην Αριστερά”...