Συνέλευση μέσα στο Υπουργείο Υγείας

Ηδη, σε αυτήν την κατεύθυνση θα γίνει συνέλευση την Παρασκευή 10/2 στον Άγιο Σάββα, όπου θα προταθεί η κήρυξη τριήμερης απεργίας, ενώ οι καθημερινές κινητοποιήσεις, (επισχέσεις εργασίας, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στάσεις εργασίας κλπ) συνεχίζονται σε πολλά νοσοκομεία. Στη συντονιστική συνέλευση στο υπουργείο Υγείας συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, και το λόγο πήραν πολλοί εκπρόσωποι γενικών συνελεύσεων, μέλη ΔΣ και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

“Συμμετέχουμε σήμερα μαζικά, κατεβήκαμε με πολύ κόσμο από το νοσοκομείο κόντρα σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης” είπε Κώστας Καταραχιάς, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στον Αγιο Σάββα που τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι με απεργία διαρκείας. “Πρέπει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, είμαστε ήδη σε συνεννόηση με το Σωτηρία και τον Ερυθρό Σταυρό”, τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων από τη γενική συνέλευση στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Αλλος εργαζόμενος από το Αγία Βαρβάρα θύμισε το γεγονός ότι έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανοιχτό το νοσοκομείο, τονίζοντας ότι ο αγώνας φέρνει μικρές νίκες. “Δεν ξαναγυρνάμε πίσω μέχρι αυτή η μαύρη κυβέρνηση να πάρει πίσω το μαύρο μισθολόγιο και θα είναι ντάλα μεσημέρι που θα το κάνει αυτό ο αγωνιζόμενος λαός και οι υγειονομικοί”, τόνισε ο Μιχάλης Ρίζος από το Αττικό.

“Καταλάβετε ότι αν δεν είμαστε όλοι μαζί, δεν θα καταφέρουμε τίποτα, γιατί έχουμε μεγάλη δύναμη στα χέρια μας” έκλεισε την τοποθέτησή του ο ομιλητής από το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. “Προτείνω το Συντονιστικό να κατέβει σύσσωμο στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ όλοι μαζί, αγωνιστικά και απεργιακά να απαιτήσουμε απεργίες διαρκείας και αγώνες, όχι στα ημίμετρα”, τόνισε ο Βασίλης Κυριάκης, μέλος του ΔΣ στο Αγία Ολγα.