Συνέδριο ΠΟΕΔΗΝ

“Στο συνέδριο χρειάζεται να πάμε ενωτικά με απόφαση αναμέτρησης. Να απορρίψουμε την αξιολόγηση και τις απολύσεις και να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις και αυξήσεις στους μισθούς. Αφετηρία για μια τέτοια σύγκρουση και για να στείλουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους τους συναδέλφους, το συνέδριο χρειάζεται να αποφασίσει ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ” αναφέρει το κείμενο που κυκλοφορεί το Νυστέρι και συνεχίζει:

“Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε καλύτερα με τις εκλεγμένες επιτροπές μας, χωρίς διορισμένους διοικητές, υπουργούς, τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα, να βάλουμε σε λειτουργία τα νοσοκομεία μας, τις υπηρεσίες και όλη την κοινωνία. Αυτή η προοπτική ξεκινά σήμερα μέσα από τους αγώνες μας. Τα σωματεία και η ομοσπονδία να περάσουν στα χέρια των εργαζομένων και των αγωνιστικών δυνάμεων. Σε κάθε νοσοκομείο να φτιάξουμε ή να ενεργοποιήσουμε τις επιτροπές αγώνα, να προχωρήσουμε τώρα σε γενικές συνελεύσεις, να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις για απεργιακό αγώνα διαρκείας, να προχωρήσουμε στην ενεργοποίηση απεργιακού ταμείου και να συντονιστούμε τα νοσοκομεία από τα κάτω μέχρι την νίκη”.

“Είμαι πολύ θυμωμένη με την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, όχι μόνο τώρα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχει κάνει τίποτα για τους εργαζόμενους, νοσοκομεία κλείνουν, απολύουν κόσμο, αλλά δεν τη βλέπουμε πουθενά και σε τίποτα. Ο κόσμος ζητάει λεφτά, να μην απολυθεί κανένας, να μην κλείσει κανέναν νοσοκομείο, καμιά κλινική. Στο συνέδριο πρέπει να αποφασίσουμε δράση, εννοούμε μεγάλη δράση, απεργίες διαρκείας”, δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Ελένη Καζολέα, σύνεδρος από το Αγλαϊα Κυριακού