Άμεση συνέχεια μετά την Πανεργατική

Μια σειρά συνδικάτα και Ομοσπονδίες δεν δίνουν κανένα περιθώριο αναμονής απέναντι στην συμφωνία έκτρωμα κυβέρνησης - Τρόικας και ετοιμάζουν την απεργιακή κλιμάκωση μετά την πανεργατική στις 7/2.

Το Σάββατο 4/2 η Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία (77%) την πρόταση για το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ, που περιλαμβάνει 24ωρη γενική απεργία στις 14 Φλεβάρη και στις 13-17/2, βδομάδα δράσεων και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δημόσιων κτιρίων, πορείες κ.ά.

Δήμοι

Πρόταση προς την ΠΟΕ ΟΤΑ να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που θα ξεκινήσουν στις 14-15 Φλεβάρη μαζί με τους εκπαιδευτικούς, ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής που έγινε τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη. Παράλληλα, καταλήψεις Δημαρχείων από τις 9 Φλεβάρη ανακοίνωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σιδηροδρομικών προχώρησε τη Δευτέρα 6/2 σε κατάληψη του κτιρίου του ΟΣΕ στην Καρόλου. Στη συνέλευση που έγινε στη διάρκεια της κατάληψης αποφασίστηκε κλιμάκωση από την Τρίτη 7/2 με “ολοκληρωτική κατάληψη διαρκείας του κτιρίου της Διοίκησης”, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις εφεδρείες- απολύσεις, τις περικοπές στους μισθούς και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης.

Ταυτόχρονα, μια σειρά Ομοσπονδίες και σωματεία όπως η ΔΟΕ, το σωματείο ομίλου Ιντρακόμ κ.α. καλούν τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να πάρουν αποφάσεις κλιμάκωσης και μετά την πανεργατική στις 7/2.