Η ΚΕΕΡΦΑ μας καλεί στο Γκάζι 14 Οκτώβρη

Την πρώτη της σύσκεψη μετά την τεράστια επιτυχία του αντιρατσιστικού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της Παρασκευής 24 Αυγούστου κάλεσε το Σάββατο 1η Σεπτέμβρη η ΚΕΕΡΦΑ. Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις τοπικές κινήσεις της ΚΕΕΡΦΑ της Αθήνας και του Πειραιά, όπου συζητήθηκαν οι επόμενοι σταθμοί του αντιρατσιστικού κινήματος με πρώτο το μεγάλο ραντεβού στις 8 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ και στη συνέχεια το φεστιβάλ που διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στις 14 Οκτώβρη.

«Θέλουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτέμβρη, να εξασφαλίσουμε πολλά πούλμαν για να έχουμε μια μεγάλη παρουσία μέσα στην εργατική αντίσταση, αναγκάζοντας τα συνδικάτα να βάλουν την αντιρατσιστική και αντιφασιστική πάλη στο κέντρο της δράσης τους, με ένα τεράστιο μπλοκ με σημαίες και πλακάτ της ΚΕΕΡΦΑ», είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.

«Μέσα στην κίνηση των συνδικάτων θέλουμε να διεκδικήσουν να σταματήσει η επιχείρηση σκούπα του Δένδια, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Διεκδικούμε λεφτά για παιδεία, υγεία και όχι για την αστυνομία. Έτσι συνδεόμαστε με το εργατικό κίνημα που δίνει αυτή τη στιγμή τις μάχες. Η σύνδεση αυτή μπορεί να γίνει με την επιβλητική μας παρουσία στο συλλαλητήριο. Να βάλουμε στόχο από όλες τις περιοχές να φύγουν πούλμαν γεμάτα μετανάστες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες.

Το δεύτερο είναι να οργανώσουμε το φεστιβάλ της ΚΕΕΡΦΑ στις 14 Οκτώβρη στο Γκάζι, που θα είναι ένα σημείο οργάνωσης του αντιρατσιστικού αντιφασιστικού κινήματος με τη διοργάνωση μίας μεγάλης συνέλευσης. Στόχος είναι μέχρι τότε να κάνουμε παντού συνελεύσεις να φτάσουμε από τις 20 συνελεύσεις που έγιναν μέσα στην Αττική στις 60, που θα στείλουν αντιπροσώπους στο Γκάζι.

Πρέπει να ανοιχτούμε στα σχολεία το επόμενο διάστημα για να δώσουμε τη μάχη μαζί με τους μαθητές, να πετάξουμε τους νεοναζί από τα σχολεία και να κερδίσουμε τα σχολεία μαζί μας στη δράση ενάντια στους φασίστες μαζί με το εργατικό κίνημα. Κάθε τοπική ΚΕΕΡΦΑ χρειάζεται να υιοθετήσει 3 σχολεία. Επίσης θέλουμε να χτίσουμε σχέσεις με καθηγητές και δασκάλους παλεύοντας μαζί τους στην απεργία στις 12 Σεπτέμβρη. Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες χρειάζεται να πηγαίνει χέρι χέρι με την πάλη ενάντια στα μνημόνια».

«Όταν είχαμε κάνει μέσα στον Ιούνη την μαθητική αντιφασιστική συναυλία δεν είχαμε υποστήριξη από καθηγητές» είπε η Νεφέλη, μαθήτρια από το 3ο Λύκειο Ζωγράφου. «Τώρα μία καθηγήτρια μου είπε ότι ήθελε να έρθει στη συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ και μία άλλη που ήταν αρνητική τώρα συμφωνεί μαζί μας. Βάζουμε στόχο να κάνουμε στις 15 Σεπτέμβρη αντιφασιστική συναυλία και 22 Σεπτέμβρη θα κάνουμε προβολή αντιφασιστικής ταινίας σε ένα τοπικό κινηματογράφο».

«Με το συλλαλητήριο στις 24 του μήνα αποδείξαμε σαν Πακιστανική Κοινότητα ότι δεν λέμε μόνο λόγια αλλά μπορούμε να τα κάνουμε και πράξη», είπε ο Ασίφ. «Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο συλλαλητήριο που να μιλάει για αυτό όλη η Ελλάδα. Το συλλαλητήριο το αποφασίσαμε οι Πακιστανοί από τη Νίκαια για να δώσουμε απάντηση σε αυτά που είπε ο Κασιδιάρης στη Βουλή.

Οργανώνουμε

Είπαμε ότι δεν έχει σημασία. Ό,τι και να κάνουν εμείς πρέπει να είμαστε στην Ομόνοια μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ για να δείξουμε τη δύναμή μας. Δεν αφήσαμε καφενείο, σπίτι, τζαμί που να μην πάμε να μιλήσουμε με τον κόσμο μας. Πήραμε τηλέφωνα όλους τους φίλους μας από άλλες πόλεις. Ξέρουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κότες και αν είμαστε πάρα πολλοί δεν μπορούν να μας χτυπάνε. Χτυπάνε δέκα εναντίον ενός.

Τώρα πρέπει να παλέψουμε για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στην Αμυγδαλέζα είναι ένας φίλος μου, που τον έπιασε η αστυνομία και δεν είχε μαζί του τα χαρτιά του. Μου είπε ότι τους φέρονται σαν ζώα. Τρώνε μία φορά τη μέρα και πρέπει να πάρουν άδεια ακόμα και για να πάνε τουαλέτα. Τους κλωτσάνε και τους βρίζουν χωρίς λόγο. Όταν φτιάξανε το στρατόπεδο η κυβέρνηση έλεγε ότι θα είναι κέντρο φιλοξενίας. Πρέπει να σταματήσουμε τη σκούπα και τα στρατόπεδα.

Δεν φοβόμαστε πια. Κάνουμε αγώνα μέρα νύχτα ενάντια στη Χρυσή Αυγή και την αστυνομία. Αφού καταφέραμε να κάνουμε στη Νίκαια συλλαλητήριο με 2000 άτομα τότε σίγουρα μπορούμε να γεμίσουμε ένα πούλμαν και να ανέβουμε στη Θεσσαλονίκη».

«Εμείς οι Πακιστανοί έχουμε ξεκινήσει μία μάχη για σταματήσουμε το φασισμό», είπε ο Ναζίμ. «Παλεύουμε να ενώσουμε τους μετανάστες με τους ντόπιους εργάτες ενάντια στην κυβέρνηση και τους φασίστες που θέλουν να μας χωρίσουν. Έχουμε κάνει συνελεύσεις, διαδηλώσεις συναυλίες για να βάλουμε τους φασίστες στην άκρη και να σπάσουμε τη συνεργασία Νεοναζί και αστυνομίας. Έχουμε βγάλει προκήρυξη για τη Θεσσαλονίκη στα ουρντού και έχουμε αρχίσει να μεταφράζουμε ένα βιβλίο που λέει τι είναι ο σοσιαλισμός για να μπορούν να το διαβάζουν οι Πακιστανοί.

Στις 15 Σεπτέμβρη θα κάνουμε συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στο Περιστέρι που θέλουμε να συγκεντρωθούν μετανάστες και Έλληνες. Γιατί οι φασίστες έχουν σκοπό να χτυπήσουν όχι μόνο τους μετανάστες αλλά και την αριστερά. Στο Περιστέρι χτυπήσανε παλιότερα ένα παιδί που φόραγε μπλούζα του Τσε Γκεβάρα. Οι φασίστες νομίζουν ότι οι μετανάστες είμαστε αδύναμοι. Αλλά δεν είμαστε. Στις 24 του μήνα έγινε το μεγαλύτερο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που έχει γίνει ποτέ και δώσαμε στους φασίστες και στην κυβέρνηση ένα πολύ σκληρό μάθημα».

«Μετά τη Νίκαια κάναμε μέσα στον Ιούλιο αντιφασιστικές συνελεύσεις της ΚΕΕΡΦΑ», είπε ο Παντελής. «Εμείς στον Κολωνό κάναμε συνέλευση και βγάλαμε ένα συντονιστικό και έτσι μπορέσαμε πολύ γρήγορα να δώσουμε τη μάχη για να οργανώσουμε το συλλαλητήριο στις 24 Αυγούστου και να βάζουμε έτσι την πίεση στην αριστερά. Η δυναμική που άνοιξε το συλλαλητήριο μπορεί να την αναγκάσει να ανοίξουν το μέτωπο του φασισμού. Πήγαμε στον ΟΣΕ για να μιλήσουμε με τον κόσμο για τη ΔΕΘ και τρελαινόταν όταν έβλεπε τις φωτογραφίες στην Εργατική Αλληλεγγύη. Άλλοι έχουν μάθει τι έγινε από το ίντερνετ αλλά νομίζω ότι πρέπει να οργανώσουμε και βιντεοπροβολές για να φτάσει το μήνυμα σε μαθητές και εργαζόμενους».


Συνέντευξη τύπου της ΚΕΕΡΦΑ

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή διοργανώνει συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη, στην ΕΣΗΕΑ στις 12.30 το μεσημέρι με θέμα τη «φασιστική επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δ.Κουκούτση στις 24 Αυγούστου μέσα στη Βουλή και τη συκοφαντική εκστρατεία κατά των διοργανωτών του αντιρατσιστικού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.»

Συμμετέχουν: Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και Ένωσης Μεταναστών Εργατών, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, καθώς επίσης και Εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Την ώρα που η Χρυσή Αυγή είναι κατηγορούμενη για αυτές τις βιαιοπραγίες μέσα στη Βουλή (και πλήθος εγκλημάτων αλλού) επιχειρεί να τις συγκαλύψει με ψέματα και συκοφαντίες, ιδιαίτερα κατά του Π.Κωνσταντίνου και του Τ. Ασλάμ.

Υπάρχει θέμα με την βίαιη επίθεση του Δ. Κουκούτση μέσα στη Βουλή για την οποία θα κατατεθεί μήνυση τις επόμενες μέρες. Υπάρχει ζήτημα με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο για τις απειλές άμεσης δραστηριοποίησης των Ταγμάτων εφόδου που εκτοξεύει. Υπάρχει θέμα με το Η. Κασσιδιάρη και τις επιθέσεις του.

Η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ενέχονται σε εγκληματικές πρακτικές είναι στοιχειώδες μέτρο για την απόκρουση των αντιδημοκρατικών πρακτικών βίας στις οποίες προχωρούν δημόσια», δήλωσε ο Π. Κωνσταντίνου.


Διαβάστε επίσης

Έξω οι νεοναζί από τις γειτονιές μας

Νέα Μανωλάδα: Αντίσταση στον εργοδοτικό ρατσισμό

Ρατσιστική συνεργασία κράτους – καναλαρχών

Αντιφασιστικό Ηράκλειο

Αντιφασιστική επιτυχία στο Λονδίνο

Ναζιστικές επιδρομές και αντιρατσιστικό κίνημα

«Κλείστε τα αυτιά σας στα κηρύγματα μίσους»

Εμπρός για κοινή δράση ενάντια στους Νεοναζί

ΚΕΕΡΦΑ: Ανοιχτές συνελεύσεις